NBA

Obama elnök fogadta a bajnok Mavericks játékosait - videó

  • VNA
Címkék:

A hagyományoknak megfelelően az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama a Fehér Házban fogadta az NBA előző idényének bajnokát.

Hétfőn az amerikai elnökök hagyományát folytatva Barack Obama vendégül látta az NBA előző szezonjának bajnokát, a Dallas Mavericks együttesét. „Figyelemreméltó eredmény, nagyszerű győzelem. A Dallas tudja, hogy kell nyerni. Nem csak azáltal, hogy játékosai magasabbra ugranak, mint ellenfeleik, vagy gyorsabban futnak. Kosárlabdában meg kell találni az üresen álló csapattársakat, összjátékot kell kialakítani, mentálisan végig kell bírni a hosszú szezont" - így emlegette az USA első színesbőrű elnöke a Dirk Nowitzki által fémjelzett együttest. „Sajnálom, hogy jövőre majd a Chicago Bulls fog itt állni és nem Önök” - tette hozzá viccesen Obama, aki köztudomásúlag rajong szűkebb hazájának minden major ligás csapata iránt. Barack Obama külön kiemelte a Mavericks "szerény és visszafogott" tulajdonosát, Mark Cubant is.

Dirk Nowitzki életének egyik legemlékezetesebb pillanata lett az elnöki találkozó
Érdekesség, hogy az elnöki fogadáson nem vett részt a csapat új játékosa, a bajnoki cím megszerzése során még nem a Mavericksnél pattogtató Delonte West, akinek még Maryland államban 2009 szeptemberében volt egy rendőrségi ügye, ahol illegális fegyverbirtoklásért indult eljárás ellene. Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a Fehér Ház biztonsági szolgálata ezért megtagadta tőle a belépést, de végül West is ott lehetett volna az Obama-fogadáson, ha akar, de egyelőre nem ismert okokból azonban távol maradt.