Cselgáncs

Négy magyar vesz részt a bombaerős mezőnyt felvonultató Mesterek Tornáján

  • MTI
megosztom

Négy magyar cselgáncsozó vesz részt hétvégén az Almatiban sorra kerülő Mesterek Tornáján, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat egyik legfontosabb állomása.

A 200 ezer dollár összdíjazású kazahsztáni viadalon minden súlycsoportban a világranglista legjobb tizenhat versenyzője léphet tatamira kiemelt kvalifikációs pontokért: egyetlen megnyert meccs szinte egy Világkupa-győzelemmel ér fel, az arany pedig többet ér egy világbajnoki ezüstnél.

A szupertornán a szövetség hétfői tájékoztatása szerint a vb-ezüstérmes, világranglista-ötödik Bor Barna (+100 kg, Paksi Atomerőmű SE), az ugyancsak ranglistaötödik, vb-bronzérmes Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya), a rangsorban tizenegyedik, vb-bronzérmes Karakas Hedvig (57, UTE - képünkön), illetve az Európa-bajnok, a világranglistán ötödik helyezett Joó Abigél (78, KSI SE) indul majd.

A mezőnyben alanyi jogon hat magyar dzsúdós lehetne ott, de a világranglistán hatodik, kétszeres vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Mészáros Anett (70 kg, Honvéd-Kipex) és a háromszoros Európa-bajnok, vb-bronzérmes, a világranglista tizenötödik helyén álló Ungvári Miklós (66, Tatabánya) sérülés miatt nem vállalta a részvételt.

megosztom