Angol foci

Ferguson nem engedi el Giggset walesi kapitánynak

Az angol média szerint a Walesi Labdarúgó Szövetség (FAW) "kikérte" a Manchester Unitedtől Ryan Giggset "részmunkaidős" szövetségi kapitánynak, de Sir Alex Ferguson menedzser nem engedi el játékosát.

A walesi szövetség "kikérte" az MU-tól Ryan Giggset "részmunkaidős" szövetségi kapitánynak, de a menedzser hajthatatlan.Mint ismert, a szövetségi kapitányi poszt Gary Speed tavaly november végi tragikus öngyilkos üresedett meg, a FAw pedig Rayn Giggset szerette volna utódnak. A Manchester United szélsője 64-szer húzta magára a walesi nemzeti mezt, mielőtt 2007-ben visszavonult a válogatottól. Bár novemberben már 38. évét töltötte be, még nem tervezi befejezni játékos-pályafutását. Ez nem is okozott volna gondot hazájában, a FAW egyfajta "részmunkaidős" kapitányként képzelte el Giggset, csak akkor kellett volna megjelennie a válogattotnál, amikor arra szükség van, mellette a Vörörs Ördögök rendelkezésére is állhatott volna, de Sir Alex hallani sem akart erről.

"Egyértelmű volt, hogy ő (Giggs) lesz Gary utódja, de Sir Alex kijelentette, hogy erre semmi esély sincs. A köztes megoldást is elutasította." - idézett egy, a FAW-hoz közel álló személyt a Daily Mail.

A menedzser újabb egy évvel szeretné meghosszabbítani a játékos kontraktusát. Erre már néhány hete is célzott: "Úgy gondolom, hogy Ryan még egy évig futballozhat. Semmi sem bizonyítja, hogy fizikai ereje, energiája, kitartása vagy sebessége csökkent volna az elmúlt években. Sőt, ugyanolyan, ami hihetetlen" - mondta Ferguson.

"Tudom, hogy éppen a szezon közepén vagyunk, és ez a kérdés attól függ, hogy Ryan mit gondol a jövőről. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem folytatódhat a végtelenségig, nem játszhat örökké, de egy év még benne van" - tette hozzá. Giggs 30 éves korától egyéves szerződéseket köt a klubbal.

A forrás szerint a FAW ezért új kapitány után nézett, a február 29-i, Gary Speed-emlékmérkőzés (Costa Rica ellen) előtt mindenképpen ki kell jelölni az új szakvezetőt.