Karrier

Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkva játékosa lesz

  • MTI/63/mlsz.hu
megosztom

Dzsudzsák Balázs az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskalától a bajnokság másik meghatározó együtteséhez, a Dinamo Moszkvához szerződik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja kedden, Vörösbaranyi Józsefre, a játékost képviselő Stars and Friends menedzseriroda tulajdonosára hivatkozva arról számolt be, hogy a válogatott szélső már el sem utazott jelenlegi csapatával az edzőtáborba, hanem Moszkvában tárgyal szerződéséről, melyet várhatóan kedd este alá is ír.

Dzsudzsák 19 millió euróért vált klubot
"A Dinamo Moszkva már korábban kiszemelte magának Balázst, miután a csapatnál jelenleg hiány van bal lábas szélsőből. A fővárosi klubnak a bajnokságban és a nemzetközi porondon is komoly céljai vannak, ezért kerestek egy elismert, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost erre a posztra – mondta az mlsz.hu-nak Vörösbaranyi József, a játékost képviselő Stars and Friends menedzseriroda tulajdonosa.  "A moszkvai klub tulajdonosa nemrégiben felkereste az Anzsi vezetőit, és a napokban sikerült megegyezniük egymással az átigazolásról. Balázs hétfőn utazott vissza Moszkvába, megkezdte a tárgyalásokat szerződéséről, amelyet várhatóan már ma este aláír." - nyilatkozta a menedzser.

Orosz források szerint Dzsudzsákért 19 millió eurót fizet a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutal az Anzsinak, maradék tartozását pedig a későbbiekben egyenlíti ki. Dzsudzsák Balázs ezzel egy rekordot állít fel, ekkora összeget ugyanis korábban még soha nem fizettek magyar játékosért.

A Dinamo Moszkva jelenleg a harmadik az orosz bajnokságban, a második CSZKA mögött egy pont a hátránya, az éllovas Zenit hét egységgel előzi meg. Dzsudzsák Balázs olyan ismert játékosokkal szerepel majd egy csapatban, mint a német Kevin Kuranyi, az ukrán Andrij Voronyin, vagy a bosnyák Zvjezdan Misimovics. A csapat vezetőedzője a klub egykori játékosa, az 50 esztendős Szergej Szilkin. A Dinamónak jelenleg nincs saját stadionja, a most épülő VTB Arena 2016-os átadásáig a csapat a Khimki Arenában játssza hazai meccseit, csakúgy, mint a nagy rivális CSZKA Moszkva.
 
A Dinamo a Szovjetunió egyik legsikeresebb klubja volt, 11 alkalommal nyerte meg a szovjet bajnokságot, hatszor a szovjet kupát. Utolsó bajnoki elsőségét azonban 36 évvel ezelőtt szerezte, orosz bajnok még sosem volt, és Orosz Kupát is csak egyszer, 1995-ben nyert. Az utóbbi 15 évben mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el az orosz pontvadászatban (2008-ban a harmadik helyen végzett). A klub legnagyobb nemzetközi sikerének az 1972-es KEK-ezüstérem számít.

Dzsudzsák Debrecenben kezdte karrierjét, majd 2008-ban a holland PSV Eindhovenhez igazolt, amelynél meghatározó játékossá vált. Tavaly nyáron meglepetésre igazolt az Anzsihoz, amely akkori sajtóértesülések szerint 14,5 millió eurót fizetet érte.

A dagesztáni együttesben hamar megsérült, kulccsonttörést szenvedett, összesen nyolc meccsen, átlagosan 49 percet játszott, gólt nem szerzett.

 

További átigazolási híreket ide kattintva olvashatsz!

megosztom