Női vízilabda

A Merész-csapat megvan, Kemény még vár

  • MTI

Rábólintott a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége Merész András jelöltjeire, akikkel a szakvezető részt vesz a jövő héten kezdődő hollandiai Európa-bajnokságon.

A keddi testületi ülésen azt is elfogadták, hogy a férfikapitány, Kemény Dénes csak később hirdessen csapatot, már csak azért is, mert a végleges Eb-nevezési határidő január 15-e, 16 óra.

Török László MVLSZ-szóvivő elmondása szerint az olimpiai bajnoki címvédő nemzeti együttes mestere a döntéssel megvárja a szerdán, Varasdon esedékes horvát-magyar barátságos mérkőzést, s csak utána – várhatóan pénteken, a másnapi  indulás előtt - hirdeti ki az Eindhovenben szereplő 13-ak névsorát.
   
A kontinensviadalon a férficsapat hétfőn (kezdés 21:15 órakor) az olaszok, a női válogatott pedig szerdán (16 ó) a britek legjobbjai ellen játssza első csoportmérkőzését.

A női Eb-csapat:
Bolonyai Flóra, Gangl Edina – kapusok, Illés Anna, Antal Dóra, Csabai Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata - mezőnyjátékosok.