Chelsea

Florent Malouda úgy véli, nincs mentség az eredménytelenségre

A Chelsea francia szélsője úgy gondolja, a menedzsertől és a játékosoktól is trófeákat várnak a klubnál.

Malouda harcol a helyéért

Eddig nem Florent Malouda szezonja a 2011-12-es szezon. A Chelsea francia szélsője Juan Mata érkezésével kiszorult a londoniak kezdőcsapatából, így felmerült, hogy a klub már a januári átigazolási szezonban túlad rajta. A játékos ugyanakkor kijelentette, szeretne megküzdeni a helyéért a André Villas-Boas menedzsernél.

"Sose vagyok boldog, amikor csak a kispadon jut nekem hely. Ez egy verseny, de tudom, mire vagyok képes, amikor a legjobb formában vagyok. Korábban hozzásegítettem a klubot ahhoz, hogy trófeákat nyerjen, ezt várom most is. Nem örülök, ha csak perceket tölthetek a pályán. Hogy hajlandó vagyok-e harcolni a helyemért? Természetesen. Ez jellemző rám, és ezt a menedzser is tudja. Ez a szezon eddig kicsit más, mint a többi, de remélem, hogy a jövőben ez változni fog" - utalt a mellőzöttségére a francia szélső.

Nemcsak Malouda, hanem a Chelsea sem teljesít jól ebben a szezonban, sokan ezt a csapat átalakulásával hozzák összefüggésbe. Ezt azonban a 31 éves szélső nem tartja megfelelő indoknak az eredménytelenségre.

"Nem szeretem ezt a kifejezést, hogy átalakulás. Ha valaki a klubhoz szerződik, mindegy, hogy játékos vagy menedzser, elvárják tőle, hogy trófeákat nyerjen. Itt ez a mentalitás. Azt hiszem a rajongók is ezt várják el tőlünk. Az új játékosok nagyon jól beilleszkedtek, mindenki a klub céljaira összpontosít, és szomorú, ha nem hozzuk az elvárt eredményeket" - jegyezte meg Malouda.

A Chelsea jelenleg 4. helyen áll a Premier League tabelláján, 11 ponttal lemaradva a listavezető Manchester Citytől.