FA-kupa

Fergusont bosszantotta a második félidő

A Manchester United 3-2-re verte vendégként a városi rivális Manchester Cityt az angol labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában, ezzel a Vörös Ördögök jutottak be a 32 közé. Sir Alex Ferguson, az United menedzsere Vincent Kompany kiállítását jogosnak nevezte, de a második félidőben mutatott teljesítményük miatt csalódott volt.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsereA találkozó 12. percében a City csapatkapitánya szerelni próbálta Nanit, sikerrel, a labdát érte, a portugál lába érintetlen maradt. Mivel páros lábbal érkezett, Chris Foy játékvezető a szándékot büntette, mehetett zuhanyozni a belga védő. Míg Roberto Mancini szerint jogtalan volt a kiállítás, ráadásul Wayne Rooney beszélte rá Chris Foy játékvezetőt, Ferguson nem foglalkozott a kelleténél többet az ítélettel.

"Páros lábbal szállt bele (Naniba). Úgy vélem, ez abszolút piros lapot ért. Már korábban is láttam ilyet tőle. Lehet, hogy ilyet megúszott korábban, szerencsések vagyunk, mert ha eltalálja Nanit, nagy baj is történhetett volna" - mondta a menedzser.

A győzelem ellenére Sir Alex a szerinte figyelmetlen második félidejük miatt bosszankodott. A United 45 perc után már 3-0-ra vezetett, de a City a második felvonásban, tíz emberrel két gólt is szerzett.

"Azt hiszem, a mi felelőtlen játékunk miatt javult fel az ellenfél. Azt hittük 3-0-nál, hogy már zsebünkben van a győzelem. Levettük a lábunkat a gázról, eladtuk a labdákat, emiatt kaptunk egy szabadrúgásgólt, majd még egyszer gólt szereztek. Védekező felfogásban kezdték a második félidőt, abban bízva, hogy hibázni fogunk, csak erre vártak, és bejött nekik" - fogalmazott a skót szakember.

"Úgy vélem, három kulcsmomentuma volt a mérkőzésnek. Először is gyorsan gólt szereztünk, ráadásul vendégként, ami fantasztikus volt. Aztán ott volt a kiállítás, majd végül a 3-0-ás előnyünk. Simán haza kellett volna mennünk ilyen előnnyel, kapott gól nélkül, de sorra követtük el a hibákat, és ellenfelünk ezt kihasználta" - tette hozzá Ferguson, aki szerint ebből a győzelemből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a bajnokságra nézve.

FA-kupa, 3. forduló (a 32 közé kerülésért):
Manchester City-Manchester United 2-3 (0-3) - továbbjutott az MU
Manchester, Etihad-stadion, vezette: Chris Foy.
MANCHESTER CITY: Pantilimon - Richards, Kompany, Lescott, Kolarov - Milner, De Jong - Johnson (Zabaleta, 46.), Nasri (Hargreaves, 82.), Silva (Szavics, 46.) - Agüero. Cserepad: Hart, Zabaleta, Szavics, Clichy, D. Suárez, Hargreaves, Razak. Menedzser: Roberto Mancini.
MANCHESTER UNITED: Lindegaard - Smalling, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani (Scholes, 60.) - Welbeck (Anderson, 75.), Rooney. Cserepad: De Gea, Evans, Rafael, Anderson, Pak, Scholes, Chicharito. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
Gólszerző: Kolarov (48.), Agüero (64.), illetve Rooney (10., 39.), Welbeck (30.)
Sárga lap: Welbeck (35.), Nani (36.), Evra (48.), Ferdinand (90+1.). Piros lap: Kompany (12. - Man. City)