Barcelona

Éric Abidal az új spanyol adókulcs miatt igazolhat az Arsenalba?

A francia védő csökkentett adóterheket kért új szerződésében, de ez nem tűnik megvalósíthatónak.

Abidal szerződése lejár a nyáron

Abidal szerződése nyáron lejár, ő pedig már hónapok óta "birkózik" új kontraktusa ügyében a klub vezetőivel. A francia védő csökkentett adóterheket kért új szerződésében, de ez nem tűnik megvalósíthatónak. A játékos ugyan novemberben maga jelentette be, hogy aláír a katalánokhoz, de ez még mindig nem történt meg, pedig a végleges szerződéstervezet már hetek óta nála van.

Ennek az lehet az oka, hogy 2012-től a spanyol kormány az eddigi 49 százalékról 56-ra emeli az adókulcsot azoknál is, akik havonta 300 ezer euró fölött keresnek. A balhátvéd márpedig ebbe a csoportba esik, így az adócsökkentés egész biztosan nem jöhet össze.

Közben egyre élénkebben hallani az Arsenal érdeklődéséről, Arsene Wenger ugyanis az Ágyúsok védelmének bal oldalát szeretné megerősíteni, ráadásul ingyen juthatna egy klasszis védőhöz nyáron.
A 32 éves francia védő 2007-ben igazolt a francia Olympique Lyonból az FC Barcelona csapatához, ahol azóta összesen 174 meccsen lépett pályára. A katalán csapat akkor 9 millió eurót fizetett érte, és négy éves szerződést kötött a játékossal.