Alpesi sí

Tina Maze majdnem legenda lett

  • VNA

Nem sokon múlott a szlovén Tina Maze győzelme vasárnap, aki közel került egy igazi elit-klubba kerüléshez.

A hölgyek számára az ausztriai Bad Kleinkirchheimben szuperóriás-műlesiklás szerepelt a vasárnapi Világkupa programban. A futamot a svájciak versenyzője, a szombati lesiklásban is a harmadik helyen végző Fabianne Suter nyert meg, aki meglehetősen magas rajtszámmal, huszonegyedikként síelt végig a pályán. A svájciak négy sízőt is delegáltak a legjobb hét közé, de közülük végül a Világkupában utoljára három évvel ezelőtt versenyt nyerő, 27 éves Suter volt a legjobb, aki Tina Mazétól vette át a vezetést 34 századmásodperccel.  Az olimpiai ezüstérmes szlovén síző azért bosszankodott a szűk vereség után, mert győzelme esetén csatlakozhatott volna azon öt sízőhöz, akik minden szakágban nyertek már versenyt a Világkupában.

Suter és Maze mögött ezúttal a remekül síelő osztrák Anna Fenninger lett a harmadik. A gyomorfájdalmakkal küzdő Lindsey Vonn ezúttal sokat hibázott a pályán és végül a 18. helyen végzett.
Az amerikai síző persze így sem bosszankodott, hiszen továbbra is fölényesen vezeti az összetett Világkupát. Pillanatnyilag Vonn 164 ponttal vezet a szlalom specialista Marlies Schild előtt, a most ezüstérmet szerző Maze pedig a harmadik helyen áll Anna Fenninger előtt. A verseny egyetlen magyar indulója, Miklós Edit a 49. helyen végzett.

Alpesi sí - Bad Kleinkirchheim (AUT)
női szuperóriás-műlesiklás
1. Fabienne Suter (svájci) 1:09,55
2. Tina Maze (szlovén) +0,34 mp
3. Anna Fenninger (osztrák) +0,74 mp
4. Fraenzi Aufdenblatten (svájci) +0,78 mp
5. Lara Gut (svájci) +0,88 mp
6. Veronique Hronek (német) +0,91 mp
Az összetett Világkupa állása: 1. Lindsey Vonn (amerikai) 704 pont, 2. Marlies Schild (osztrák) 540 pont, 3. Tina Maze (szlovén) 483 pont, 4. Anna Fenninger (osztrák) 454 pont, 5. Elisabeth Görgl (osztrák) 434 pont, 6. Viktoria Rebensburg (német) 336 pont