Alpesi sí

Marcel Hirscher növelte előnyét az összetett Világkupában

  • VNA
megosztom

Az adelbodeni műlesiklásban az osztrák Marcel Hirscher győzött, aki fölényesen vezeti a Világkupát.

Az alpesi sízők Világkupa sorozatában vasárnap műlesikló versenyt rendeztek a férfiak számára. Az adelbodeni szlalom első futamát holtversenyben az olasz Cristian Deville és az osztrák Marcel Hirscher zárták az élen. Az osztrákok sízője a második futamban utolsó előttiként jött le a pályán és végül mindenkit megelőzve átvette a vezetést, igaz ekkor még nem sejthette, hogy az utána induló Deville kiesik, így ez a sízés végül a győzelmet eredményezte számára. Az első futam után még huszonhat százados hátrányban lévő horvát Ivica Kostelic remek sízéssel feljött a második helyre, így ismét értékes Világkupa pontokat szerzett.

Az olasz Stefano Gross lett a harmadik Adelbodenben, aki a második futam második legjobb idejét síelte, így a nyolcadik helyről tudott végül öt pozíciót javítani. Az osztrák Mario Matt elrontotta második futamát, így ezúttal lemaradt a dobogóról.Az összetett Világkupában Hirscher ezzel a sikerével megerősítette a vezetését, így már 725 pontja van. A második helyre felzárkózó Ivica Kostelic több mint kétszáz ponttal van az osztrák síző mögött, míg a norvég Aksel Lund Svindal foglalja el jelenleg a harmadik helyet.

Alpesi sí Világkupa - Adelboden (SUI)
férfi műlesiklás
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:58,66
2. Ivica Kostelic (horvát) +0,27 mp
3. Stefano Gross (olasz) +0,99 mp
4. Mario Matt (osztrák) +1,44 mp
5. Jean-Baptiste Grange (francia) +1,56 mp
6. Fritz Dopfer (német) +1,77 mp
Az összetett Világkupa állása: 1. Marcel Hirscher (osztrák) 725 pont, 2. Ivica Kostelic (horvát) 495 pont, 3. Aksel Lund Svindal (norvég) 456 pont, 4. Ted Ligety (amerikai) 453 pont, 5. Beat Feuz (svájci) 365 pont, 6. Bode Miller (amerikai) 343 pont
megosztom