La Liga előzetes

Védők hiányában a támadásban bízhat a Real Madrid

Öt mérkőzéssel kezdetét veszi a spanyol labdarúgó-bajnokság 2012-es évada is, a 18. forduló szombati játéknapján a Real Madrid az újonc Granadát látja vendégül.

Sergio Ramos visszatérhet a csapatba
Real Madrid – Granada 20.00
Tv: sport 2
hatharom-tipp:1
José Moruinho legénysége már túl van egy hazai találkozón az újévben, hétközben a Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Málagát győzték le 3-2-re. A győzelem ide vagy oda a királyiak teljesítménye koránt sem volt meggyőző, az első félidőben Manuel Pellegrini formálódó együttese ugyanis kétgólos előnyre tett szert a hazaiakkal szemben. Mourinho a szünetben egy hármas cserével felrázta csapatát, amely végül Benzema vezérletével megfordította a találkozót.

Hogy vajon a szilveszteri virsli esetleg a pezsgő volt-e az oka Ronaldóék gyenge formájának, arról nem érkeztek információk, de az újonc Granada ellen akkor is kötelező lenne számukra a győzelem. A Barcelonával való versenyfutás okán ugyanis nem engedhetik meg maguknak, hogy gyengébb játékerőt képviselő gárdák ellen pontot veszítsenek. Igaz ez akkor is, ha történetesen egy nagyon jó formában lévő Granada látogat a Santiago Bernabéu-ban. Az andalúz kiscsapat az legutolsó öt bajnokijából hármat megnyert és csak egyet veszített el, így 16 lejátszott mérkőzés után a megnyugtató 12. helyen állnak a tabellán.

Mourinho legénységből pedig többen is hiányozni fognak majd a nyolc órakor kezdődő találkozóról. Biztos nem lesz ott a csapatban az Angel Di María és Pepe előbbi sérült, utóbbi eltiltott. A lelátóról figyeli majd a társak produkcióját Arbeloa, Ricardo Carvalho és Fabio Coentrao is, viszont többhetes kihagyás után ismét ott lehet a pályán Sergio Ramos. Szüksége is lesz a portugál szakembernek világbajnok védőjére, ugyanis vele együtt is mindössze négy hátvédet tudott nevezni a granadaiak ellen. Érdekesség, hogy napra pontosan öt évvel  ezelőtt mutatkozott be a Real Madridban a brazil Marcelo, aki  azóta 184 találkozón húzta magára a blancók mezét.


Málaga – Atlético Madrid 22.00
Tv: sport 2
hatharom-tipp:1
A nap rangadóján a Málaga fogadja hazai pályán az Atlético Madridot. A vendégeknél spanyol bajnokin most debütál a Gregorio Manzanót váltó Diego Simeone, akivel rögvest meg is szereznék a fővárosiak első idegenbeli győzelmüket. Merthogy hiába telt már el majdnem a bajnokság fele, a matracosok továbbra sem tudnak eredményesen futballozni idegenben, a hét mérkőzésen szerzett egy pontjuk a liga leggyengébb mutatója jelenleg. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a szám a szombat esti mérkőzést követően növekedni fog, hiszen a Málaga odahaza nem könnyű ellenfél, igaz ugyanakkor, hogy Manuel Pellegrini együttese három egymást követő mérkőzésén sem tudta begyűjteni a három pontot. Ennek ellenére bizakodhatnak a kék-fehérek hívei, hiszen a hétközi kupamérkőzésen kis híján legyőzték Real Madridot, az újévi forma tehát felfelé ível.

További mérkőzések:

Levante - Mallorca 18.00
hatharom-tipp:1
Santander - Zaragoza 18.00
hatharom-tipp:1
Real Sociedad - Osasuna 18.00 hatharom-tipp:x