NB II

Több mint 70 millió forintos fejlesztések Mezőkövesden

Címkék:

Új pályákra, öltözők felújítására, mobil lelátóra és sporteszközökre költi a társasági adóból állam által átengedett pénzt a Mezőkövesd Zsóry SE.

Sajtótájékoztatón ismertette a mezőkövesdi labdarúgás fejlesztési terveit Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE társadalmi elnöke.

"Szeptember 15-én nyújtottuk be mindkét pályázatunkat, egyet az egyesület, egyet pedig az újonnan megalakul gazdasági társaságunk nevében. November végén meg is kaptuk a jóváhagyó határozatokat. A Mezőkövesd Zsóry SE 81,3 millió forintra pályázott, s 71,56 millió forintot hagytak jóvá számára, ezt szinte fele-fel arányban tárgyi eszköz beszerzésre és fejlesztésre, illetve az utánpótlás csapatok működtetésére fordítjuk. A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. még sikeresebb volt, hiszen 162,7 millió forintra nyújtott be pályázatot, s 117,16 millió forintot vehetett igénybe. Három hetünk volt arra, hogy összegyűjtsük a támogatói nyilatkozatokat, s örömmel mondhatom, minkét pályázatunkkal száz százalékos sikert arattunk, köszönhetően a felajánló vállalkozóknak" - idézte Tállai Andrást a kovesdisport.hu.

A legnagyobb fejlesztések a Tűzoltó pályán lesznek. Ott közel 97 millió forintból egy 115x74 méteres, villanyvilágítással, mobil lelátóval, eredményjelzővel ellátott nagy műfüves pályát építenek, azon kívül 25 millió forintból lesz mellette egy ugyanekkora füves játéktér.

A klub forrásaiból soha nem látott pénz jut az utánpótlásra: felszerelésre, diagnosztikai eszközökre, utazási költségekre, edzőtáborokra, az utánpótlás edzők bérezésére, egyéb személyi jellegű költségekre, illetve felszerelésre, az öltözők berendezéseinek cseréjére. A legfontosabb cél, hogy szélesítsék az utánpótlás bázist, azaz a mostani 200-220 közötti sportolói létszámot megduplázzák.