Sydneyi tenisztorna

Czink egy győzelemre van a főtáblától

Czink Melinda második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben a 637 ezer dollár összdíjazású, keménypályás sydneyi tenisztornán, így már csak egy győzelem választja el a 32-es főtáblától.

A világranglistán jelenleg 143. magyar játékos a kvalifikáció hatodik kiemeltjét, a cseh Barbora Zahlavova Strycovát (44.) verte szombaton nagy csatában. Bár egymás elleni mérlegük Czink felé billent a mérkőzés előtt, a cseh Zahlavova-Strycova volt az esélyesebb. A teniszszövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar teniszezőnő közel háromórás mérkőzésen diadalmaskodott, amin kilenc alkalommal volt bréklabdája, melyből négyet ki tudott használni és bár a cseh többször vette el Czink adogatását, a magyar 7:6 (7-3), 5:7, 6:4-re nyert és bejutott a selejtező döntőjébe.

A főtáblára kerülésért a világranglista-90. Eleni Daniilidou ellen lép pályára, akivel eddig egyszer mérkőzött meg, akkor kikapott.  A magyar játékos már 12 WTA pontot szerzett, a feljutás pedig 20-at érne neki, ehhez viszont a 2009-es quebeci formáját kellene hoznia, akkor tudott sorozatban három TOP100-as játékost legyőzni.

Eredmény, selejtező, 2. forduló:
Czink-Zahlavova Strycova (cseh) 7:6 (7-3), 5:7, 6:4