La Liga

A Real ötöt, Benzema kettőt vágott a Granadának

A spanyol bajnokság 18. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 5-1-es győzelmet aratott a Granada ellen. A királyiak legjobbja a két gólig jutó Karim Benzema volt.

Benzema duplája átlendítette a madridiakat a nehezén

Igencsak meg volt kötve a keze José Mourinhónak a találkozó előtt, ugyanis a védelemből hiányzott Ricardo Carvalho, Pepe, Fabio Coentrao és Arbeloa is, a támadók közül pedig Angel Di María nem volt bevethető állapotban. Visszatérhetett viszont a csapatba Sergio Ramos, és szintén ott volt a kezdőben a napra pontosan öt évvel ezelőtt a Realban bemutatkozó Marcelo is.

Nem egészen a Málaga elleni kupamérkőzés második félidejében látott tempóban esett neki ellenfelének a Madrid, de végül a mezőnyfölény az első negyedórát követően góllá érett. Öziltől indult az akció, a német Ronaldóval játszott össze, majd némi szerencsével Benzema elé tálalt, aki könyörtelenül kihasználta a ziccert (1-0). Nem sokkal később azonban egyenlített a Granada: Uche kevergetett a tizenhatos jobb oldalán, majd középre ívelt, ahol Rico senkitől sem zavartatva fejelhetett Casillas kapujába (1-1). 

A bekapott gól kicsit megfogta a Mourinho legényeket, Rico a 29. percben majdnem duplázott, ha nincs Casillas bizony hátrányba került volna a Real Madrid. Még mielőtt "izzadóssá" vált volna a találkozó a csapatba visszatérő Sergio Ramos egy szöglet után vette be a vendég kaput (2-1), így előnnyel mehettek a pihenőre a hazaiak.

A fordulás után aztán szűk öt perc alatt minden lényeges kérdést eldöntöttek a fehér mezesek. A 47. percben Ronaldo-Marcelo összjáték után Higuaínhoz került a labda, aki a legtermészetesebb módon lőtte ki a hosszú sarkot (3-1), majd az 50. minutumban Benzema kapott Öziltől egy hajszálpontos, 40 méteres indítást, amit tanári módon be is fejezett (4-1). Ezután már visszavett a tempóból a Madrid, egyedül talán Cristiano Ronaldo tűnt még motiváltnak, ami végül a 89. percben eredményre is vezetett. Lassana Diarra átadása után Kaká hozta helyzetbe az üresen kilépő portugált, aki állítgatás nélkül lőtt a kapu bal oldalába, beállítva ezzel az 5-1-es végeredményt.

Győzelmével továbbra is vezeti a bajnokságot a Real Madrid, amely 17 mérkőzés után már 61 rúgott gólbál jár.

La Liga
18. forduló
Real Madrid-Granada 5-1 (2-1)
gól: Benzema (20., 50.), Ramos (34.), Higuain (47.), Ronaldo (89.), illetve Rico (22.)
korábban:
Levante-Real Mallorca 0-0
Racing Santander-Real Zaragoza 1-0 (1-0)
gól: Bernardo (45.)
Real Sociedad-Osasuna 0-0