Futsal

Spanyol edzőt és portugál válogatottat igazolt a Rába ETO

  • MTI
Címkék:
megosztom

A spanyol Marcos Antonio Lopez Angulo személyében pénteken délután bemutatták a magyar bajnoki címvédő Rába ETO futsalcsapatának új vezetőedzőjét. Rajta kívül a klubhoz szerződött a portugál válogatott játékos, Ramada.

"Decemberig a portugál Arthur Melo irányította a szakmai munkát. Nem akartunk mindenáron külföldi edzőt szerződtetni, de azokat a magyar trénereket, akik megfeleltek volna az elképzeléseinknek, szerződés köti a klubjukhoz" - mondta a sajtótájékoztatón Drucskó Zoltán, a Rába ETO ügyvezető elnöke.

"Spanyol kapcsolataink révén került a képbe Marcos Angulo. Tőle azt várjuk, hogy a csapatunk védje meg a bajnoki címét, újra hódítsa el a Magyar Kupát, valamint mivel az utánpótlás-nevelésben is jártas szakember, ezen a területen is lépjünk előre." Az új tréner legfőbb célja, hogy megfeleljen a klub által támasztott követelményeknek:

"Mindenkinek köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetek. Nagyszerű játékosokkal dolgozhatok együtt és bízom benne, hogy minden célt teljesíteni tudunk. Győrött sok tehetséges fiatal futsalozik rendszeresen, velük is kiemelten szeretnék foglalkozni" – fogalmazott a 44 éves szakember, aki egyelőre június 15-ig írt alá a Rába ETO-hoz, de a klubnak egyéves opciója van a megállapodás meghosszabbítására.

A portugál válogatott Ramada legutóbb a cseh Teplice csapatát erősítette, ott ő volt a házi gólkirály. Szintén fél plusz egy éves szerződést kötött. A játékos is bízik benne, hogy bajnoki és kupagyőzelmet is ünnepelhet a győri klubbal.

megosztom