London 2012

Négy magyar tornász utazik kvótáért az előolimpiára

  • MTI
megosztom

A férfiaknál Hídvégi Vid és Rácz Attila, a nőknél Böczögő Dorina és Gombás Laura utazik szombaton a tornászok londoni előolimpiájára, amelyen ötkarikás kvótát lehet szerezni.

Altorjai Sándornak, a magyar szövetség főtitkárának tájékoztatása szerint csapatban a tokiói vb-n 9-16. helyen végzett együttesek szállnak harcba a négy csapatkvótáért, míg egyéni összetettben 40 versenyző kapott meghívást, köztük a négy magyar. Egyéniben a Tokióban a csapatok versenyében a 17-24. helyen végzett nemzetekből két-két versenyző kapott meghívást, így indulhat két-két magyar férfi és női tornász.

A viadalon egyéni összetettben vélhetően az első 25-30 versenyző szerez olimpiai kvalifikációt, de országonként csak egy. Pontos helyezést azért nem lehet tudni, mert ez a csapatkvalifikációknak is a függvénye. A főtitkár szerint ha az első húszban végez valamelyik magyar, az - bármilyen számítást is vesznek figyelembe - biztos olimpiai részvételt jelent.

"Nagyon számítunk arra, hogy a férfiaknál és a nőknél is meglesz az egy-egy megszerezhető kvóta, mert az azt jelenti, hogy a már biztos olimpikon Berki Krisztiánnal együtt három tornász lehetne ott Londonban. A nőknél Böczögő Dorina várhatóan nagyobb eséllyel indul, míg a férfiaknál nagy harc lehet a két magyar versenyző között, a tokiói vb-n Hídvégi volt a jobb, míg a legutóbbi portugáliai viadalon Rácz ért el jobb helyezést" - mondta Altorjai.

Hídvégiék kedden, a 3. csoportban lépnek a szerekhez és ugráson kezdenek, míg a nők szerdán szerepelnek, szintén a 3. csoportban, és talajjal indítanak.

megosztom