Válogatás

Íme, a manchesteri álomtizenegy

Az angol labdarúgás két élcsapata, a Manchester City és a Manchester United vasárnap az FA-kupában csap össze egymással. A szuperrangadó kapcsán a goal.com nemzetközi futballszakportál érdekes anyagot közölt, összeállította a manchesteri álomcsapatot a két együttes játékosaiból.

A mérkőzést vasárnap 14 órától rendezik az Etihad Stadionban, a 32 közé kerülésről egy meccs dönt, döntetlen esetén rendeznek "visszavágót".

A bajnokságban a City vezet három pont előnnyel a United előtt, Roberto Mancini fiai két idegenbeli kínos eredmény (a West Bromwich elleni döntetlen és Sunderlandtól elszenvedett vereség) után magabiztosan győzték le a vendég Liverpoolt, míg a Vörös Ördögök teljesítményén egyre inkább meglátszik a rengeteg sérült hiánya, zsinórban kétszer kikaptak, előbb a Blackburntól hazai környezetben (2-3), majd Newcastle-ben (0-3).

A goal.com a kezdőcsapat összeállításánál a sérülteket nem vette figyelembe, minden labdarúgót elérhetőnek tekintve állította össze a manchesteri álomtizenegyet. A "csapatban" a City van túlsúlyban hét játékossal.

A manchesteri álomcsapat:
Joe Hart (MC) - Micah Richard (MC), Vincent Kompany (MC), Nemanja Vidics (MU), Patrice Evra (MU) - Nani (MU), Yaya Touré (MC), Nigel De Jong (MC), David Silva (MC) - Wayne Rooney (MU), Sergio Agüero (MC).

A kapuban a válogatott Joe Hart egyértelműen kiszorította a sokszor bakizó David De Geát, a fiatal spanyolnak egyelőre nem fekszik az angol stílus, ugyanakkor kijelentette, biztos benne, hogy egy napon klublegenda lesz belőle.

Joe Hart

A védelemben egyenlő az állás, a gárdából éppen csak kimaradt az MU-nál idén berobbant Phil Jones, illetve a másik oldalon Jolen Lescott. A jobbszélső posztján Nani Antonio Valenciát túrta ki, Adam Johnson fényes jövő előtt áll, de egyelőre még nem kap rendszeres bizonyítási lehetőséget. A két szűrőt illetően Yaya Touré posztján talán a legjobb a világon, Nigel de Jong a szezonban mindössze hétszer szerepelt a PL-ben, de Michael Carricknél és Gareth Barrynél is meggyőzőbbnek találták a szerkesztők, míg Anderson továbbra is a Vörös Ördögök egyik nagy rejtélye. David Silva jelenleg az angol asszisztkirály 11 gólpasszal (mellette ötször maga is eredményes volt), míg riválisa, Ryan Giggs meccsről meccsre már nem képes vezéregyéniség lenni.

A csatársorban egy-egy kék, illetve vörösmezest találunk, előbbi részről Wayne Roony pozíciója megkérdőjelezhetetlen, házi gólkirály 13 találattal. A Cityből Mario Balotelli, Edin Dzeko és Sergio Agüero is helyet követelt magának, végül az argentin került be a csapatba. Az Atlético Madridtól nyáron igazolt támadó Dzekóval ellentétben azonnal beilleszkedett klubjában, 14-szer volt eredményes a PL-ben, kreatív, energikus játéka állandó életveszélyt jelent az ellenfél kapuja előtt.

Javier Hernández, bár remekül futballozott első angliai szezonjában, a mostaniban - főleg sérülés miatt - hullámzóan teljesít, Dimitar Berbatov a pálya helyett a cserepadon szívja a levegőt, Danny Welbeck feltörekvő csillag, aki két-három év múlva lehet meghatározó játékos.

Wayne Rooney