FA-kupa

Az Oldham felgyújtaná az Anfieldet

megosztom

Péntekről hétfőig az FA-kupa játssza a főszerepet az angol futballban, a 3. fordulóban a 32 közé kerülésért csatáznak a csapatok. A ma esti nyitómérkőzésen a Liverpool a harmadosztályú Oldham Athletic-et fogadja az Anfielden.

Fc Liverpool fuballcsapataA Vörösöknek bajnoki éremre vajmi kevés esélyük van, jelenleg a 6. helyen állnak, kedden az éllovas Manchester City otthonában maradtak alul (0-3). A Ligakupában bejutottak az elődöntőbe, de a fináléért a City testén keresztül vezet az út. Kedvező sorsolás esetén az FA-kupában arathatnak le babérokat. A Liverpool legutóbb 2006-ban végzett az első helyen a sportág legrégebbi kupasorozatában, ezzel az örökrangsor negyedik helyén áll hét győzelmével.

"Az FA-kupa tekintélyét már sokan, sokszor megpróbálták aláásni, de mi mindig is komolyan vettük, és ez most is így van. Ez is azok közé a sorozatok közé tartozik, amelyet szeretnénk megnyerni, és így készülünk az Oldham ellen is, ugyanazzal a magatartással és lendülettel, ahogyan a Ligakupát is kezeljük. Sajnos a Ligakupát sokan alulértékelik, de ez nem érvényes ránk" - fogalmazott a menedzser, "King" Kenny a Liverpool céljaival kapcsolatosan.

Dalglish azt is elmondta, hogy a mellőzött brazil védő, Fabio Aurelio is a kezdőcsapatban kap helyet. Minden bizonnyal nem ő lesz az egyetlen, aki a cseresorból lehetőséget kap a harmadosztályú ellenféllel szemben.

Ami a vendégeket illeti, az Oldham honlapján az elmúlt napokban "visszaszámlálás a nagy meccsig" rovatot indítottak. Paul Dickov, a "Baglyok" skót menedzsere elismerte, hogy gyermekkorában hősként rajongott Kenny Dalglishért. "Amikor gyerek voltam, Skóciában minden kissrác őt bálványozta. Még mindig megvan az doboznyi DVD-m, amiken a Celticben, a Liverpoolban és a skót válogatottban szerzett góljai láthatóak. Fiatal srácként, 16 évesen találkoztam vele az Arsenalnál (Dickov ott nevelkedett, majd 1990 és 1996 között ott játszott - a szerk.). Megráztam a kezét, de nem tudtam megszólalni, mert annyira megijedtem. Most másodszor foghatok vele kezet, és nagyon büszke leszek arra a pillanatra."

Az Anfieldre látogató Oldham-szurkolók arra készülnek, hogy három perccel a mérkőzés kezdete előtt visszaszámolnak 20-tól, majd mindannyian mobiltelefonjaikkal, kameráikkal, fényképezőgépeikkel egyszerre elkezdenek villogni,  "felgyújtva Liverpoolt", így emlékezetessé téve a nagy napot.

FA-kupa, 3. forduló:
A pénteki program:
Liverpool-Oldham Athletic (III.) 21:00
A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, döntetlen esetén rendeznek visszavágót.
megosztom