Férfi kézilabda

A németek egyik legjobbja nem játszik a magyarok ellen

  • MTI
megosztom

Családi gyász miatt nem vehet részt a magyarok elleni első, szombati Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen Christian Sprenger, a német férfi kézilabda-válogatott erőssége.

A kieli játékos a két együttes második, vasárnapi találkozóján viszont már Martin Heuberger szövetségi kapitány rendelkezésére áll.
   
"Sprengernek most a családjával kell lennie, de ígérte, hogy vasárnap ismét velünk lesz. Jó, hogy kétszer is találkozhatunk a vb-hetedik magyarokkal, utána meg kezdődhet az Eb" - mondta a szakvezető.
   
A németek - akik szombaton 18:20-tól Brémában, vasárnap pedig 16:15 órától Magdeburgban fogadják Mocsai Lajos együttesét - tavaly a svédországi világbajnokságon csak a 11. helyen végeztek. Így a mostani Eb-n kell olyan helyen zárniuk, hogy indulhassanak az olimpiai selejtezőn áprilisban. Máskülönben - akárcsak a női válogatottjuk - biztosan lemaradnak a londoni ötkarikás játékokról.
   
A hétvégi meccsekre pénteken elutazott magyarokat nem nyomja ilyen teher, lévén - többek között a németek legyőzésével - a vb-n hetedikek lettek, így áprilisban Mocsai Lajos alakulata biztosan részt vehet az olimpiai kvalifikációs tornán.
   
A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a magyarok pedig az oroszokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vannak azonos csoportban.

megosztom