Rekorddöntés

113 maratonit futott tavaly egy 67 éves amerikai férfi

  • VNA
megosztom

Új rekordot állított fel egy amerikai sportember az egy év alatt teljesített maratoni futóversenyek vonatkozásában.

Laurence Macon az új maratoni rekorderHatvanhetedik születésnapján, tavaly szilveszterkor is maratonit futott Dallasban R. Laurence Macon. Az amerikai sportember ugyan nem került be a verseny legjobbjai közé, ám 2011-es teljesítménye előtt így is meg kell emelnünk a kalapunkat. A dallasi futás volt ugyanis az elmúlt év során a 113. (!) hitelesített maratoni versenye. „Nagyszerű születésnapi ajándékról van szó” - mondta boldogan Macon a célba érkezés után. A San Antonióban dolgozó ügyvéd ezzel a teljesítményével új rekordot állított fel, hiszen a Guiness rekordok könyve szerint eddig 106 volt az egy férfi által egy naptári évben teljesített legtöbb maratoni, akmit még a koreai Im Chae Ho állított fel 2009-ben. Ezt a rekordot az amerikai futó 2010-ben beállította, tavaly pedig már héttel túl is szárnyalta.

„Ha ténylegesen befejezte mind a 113 maratonit és elküldi az erről szóló dokumentációt, akkor cégünk menedzsmentje mérlegeli majd, hogy felkerüljön a hiteles csúcsok listájára” - áll a rekordokat nyilvántartó testület közleményében. Macon a sok futás és az ezzel járó szervezés mellett a munkahelyét sem hanyagolta el, saját bevallása szerint a bostoni futása alkalmával még az is előfordult, hogy verseny közben egy konferencia hívásban vett részt, ahol egy több millió dolláros civil bírósági ügy tárgyalásában segített. „A felperes nem emelt kifogást az ellen, hogy nehezebben veszem tárgyalás közben a levegőt” - tette hozzá az esetről mesélő amerikai futó.

Érdekesség, hogy Macon 49 éves korában kezdett csak el futni, idén a 113. maratoni futása alkalmával 12 pár cipőt koptatott el és közel 300.000 kilométert repült, hogy eljusson a versenyekre.

megosztom