Bundabotrány

S. Lászlót pokoli körülmények között tartják fogva Peruban

Címkék:

A perui tiszteletbeli konzul a lapnak elmondta, a karácsonyi ünnepek miatt a helyi ügyintézés lelassult.

Nyáron vették őrizetbe S. Lászlót Peruban, azóta a főváros, Lima egyik börtönében raboskodik. A korábban a Vasasnál, a Stadlernál, a Honvédnál, a III. Kerületi TVE-nél is játszó védő ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, miután képbe került a fogadási botrány kapcsán. Ezt követően pokoli körülmények közé került.

"Laci bűnözőkkel, gyilkosokkal, súlyos betegekkel van összezárva. Hat hónapja nem alszik rendesen, kartonlapon fekszik a földön. Félek, ő is elkap egy halálos kórt. Állandóan vért hány, fél éve csak kekszet eszik, még a víz sem marad meg benne - mondta a Blikknek a játékos édesanyja. -  Senki nem mond neki semmit, a helyi konzul sem törődik vele, be se jár hozzá. A mi fiunk volt az egyetlen fogvatartott, akit egy lélek sem látogatott meg karácsonykor a börtönben. Mindössze a brazíliai magyar konzulátuson dolgozó Kiss László foglalkozik az ügyével, de ő is csak egy hetet tudott Limában tölteni."

A lapnak a perui tiszteletbeli konzul, Hajóssy István elmondta, a karácsonyi ünnepek miatt a helyi ügyintézés lelassult. Reméli, hogy hamarosan sikerül a papírmunkát elintézni, és S. Lászlót rövid időn belül hazahozhatják.