Kézilabda

Lékai Máté a térde miatt nem utazhat Németországba

  • MTI
megosztom

A térdsérüléssel bajlódó Lékai Máté, valamint Grebenár Gábor nélkül utazik el 19 fővel a németországi két felkészülési mérkőzésre a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a jövő vasárnap rajtoló szerbiai Európa-bajnokság előtt áll.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a csütörtök esti, veszprémi edzés után az MTI-nek elmondta: Lékaira pénteken komoly orvosi vizsgálat vár. A szlovákok elleni szerdai találkozón kisebb deréksérülést szenvedett Vadkerti Attila ugyanakkor újra teljes értékű munkát végezhet.

Lékai Máté lő kapura a magyar férfi kézilabda-válogatott Japán elleni mérkőzésén a világbajnokságon 2011-ben

A csapat még csütörtök este Mosonmagyaróvárra utazik, és onnan megy majd péntek reggel a schwechati repülőtérre, ahonnan a hannoveri géppel repül tovább. A szombati találkozónak Bréma (kezdés 16:20), a vasárnapinak Magdeburg (16:15) ad otthont.

A hétfői hazautazást követően kedden szünnap lesz a felkészülésben, az Eb-keret tagjai szerdán este találkoznak majd Szegeden. Csütörtökön 18:15-kor a Tisza-parti városban Bahreinnel mérkőzik meg a gárda. Mocsai még nem döntötte el, hogy szerdán vagy csütörtökön hirdeti ki a várhatóan 18 fős Eb-keretét.

A szerbiai kontinensviadal január 15-én kezdődik, a magyarok 16-án az orosz, 18-án a spanyol, 20-án pedig a francia együttessel mérkőznek Újvidéken, minden alkalommal 20:15 órakor.

Férfi kézilabda
A magyar válogatott Németországba utazó kerete
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)
balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Csurgó), Putics Barna (Gummersbach)
irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque)
beállósok: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)
jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)
jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)
megosztom