Manchester United

Az orosz Messire fáj Ferguson foga

Angol lapértesülések szerint Alex Ferguson mindenképpen meg szeretné szerezni a CSZKA Moszkvában játszó Alan Dzagojevet.

Alan Dzagoev, Fergsuon kiszemeltje

Alan Dzagojevről mondták
"Ő most a legtehetségesebb fiatal játékos Oroszországban" - Andrei Arshavin

"Ő szimplán egy szuper futballista" - Yuri Zhirkov

"Dzagojev nem a pénzért vagy a hírnévért játszik, hanem mert a futball az élete" - Igor Rodkin, a játékos nevelőedzője.

"Egy igazán okos játékos, aki gyilkos passzokat tud adni és színezni a játékot" - Guus Hiddink

A Manchester United menedzsere látja, nem lesz könnyű dolga csapatának, amennyiben valamilyen címet szeretne szerezni a szezon végén. A bajnokságban a legutóbbi két meccsét elbukó MU-nak óriási csalódás volt, hogy kiesett a Bajnokok Ligájából, így mindent feltesz arra, hogy a bajnoki címet legalább megszerezze.

A rengeteg sérült miatt ehhez azonban télen mindenképpen erősítenie kellene, hiszen a középpályán nagy lyukak vannak a Vörös Ördögöknél. Paul Scholes visszavonulása és Darren Fletcher hosszan tartó betegsége után kiütközött, hogy nincs elég minőségi játékos a középpályássorban.

Ferguson ezért januári erősítésen gondolkodik: Alan Dzagojevet happolná el a CSZKA Moszkvától. Az orosz Messinek becézett támadó középpályás eddig tizenhétszer viselte az orosz válogatott mezét, és négy gólt lőtt. A 21 éves középpályás állítólag már más sztárcsapatok, a Manchester City, a Chelsea és a Real Madrid figyelmét is felkeltette.

Ferguson 2009. november 3-án figyelt fel Dzagojevre, az akkor még tinédzser futballista az Old Trafford-stadionban játszott 3-3-as BL-meccsen egyszer betalált az angolok kapujába. A skót menedzser abban bízik, hogy már januárban sikerül leigazolni a technikás játékost, akinek nyáron lejár a szerződése jelenlegi klubjával.

A korábban a Chelsea-ről álmodozó játékos ugyanakkor a napokban érdekes nyilatkozatot tett.

"Változtak az álmaim, inkább a melegebb tájakon, Spanyolországban vagy Olaszországban játszanék - mondta Dzagojev, akit azonban Alex Ferguson minden bizonnyal meg tudna győzni.