Kézilabda

A németek túl vannak az erőnléti edzéseken, várják a mieinket

  • MTI

A német férfi kézilabda-válogatott csak a két, magyarok elleni hétvégi mérkőzéssel készül a jövő vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra.

Martin Heuberger szövetségi kapitány együttese hétfő óta gyakorol együtt, az eddigi három napban kemény fizikai munka zajlott, most - amint a szakember elárulta - a technika és a taktika veszi át a főszerepet. Az edzőtábor csúcspontja a magyarok elleni szombati, (kezdés: 16:20 ó) brémai és a vasárnapi, magdeburgi (16:15 ó) barátságos találkozó lesz.

"Most lemérhetjük, hol tartunk, miben kell javulnunk, és miben vagyunk jók" - mondta a védelem oszlopos tagja, Holger Glandorf.

A németek tavaly a svédországi világbajnokságon csak a 11. helyen végeztek, így a mostani Eb-n kell olyan helyen zárniuk, hogy indulhassanak az olimpiai selejtezőn áprilisban. Máskülönben - akárcsak a női válogatott - biztosan lemaradnak a londoni játékokról.

A hétvégi meccsekre pénteken elutazó magyarokat nem nyomja ilyen teher, lévén - többek között a németek legyőzésével - a vb-n hetedikek lettek, így áprilisban Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata biztosan részt vehet az ötkarikás kvalifikációs tornán.

A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a magyarok pedig az oroszokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vannak azonos csoportban.