Női kézilabda

Újra együtt a Herr-nővérek, Anita is Siófokra igazolt

  • handball.hu

A Siófok női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Herr Anita, aki németországi légióskodás után tér vissza Magyarországra.

Az átlövő 2008-ban mutatkozott be a magyar válogatottban, egy évvel később pedig bajnok és kupagyőztes lett, valamint Bajnokok Ligája-döntőt játszott a győriekkel. 2009-ben igazolt a német Oldenburghoz, majd a Göppingen és a Singelfingen játékosa is volt. Az utóbbi néhány hónapja azonban nem a kézilabdáról, hanem térdsérülése utáni rehabilitációról szólt.

"Siófokon kezdtem a labdás edzéseket, idő kell, hogy utolérjem magam, de rendben vagyok. Több klubbal kapcsolatban álltam, ám a végén kettőre szűkült a kör, és a balatoniak mellett döntöttem. Ebben nagy szerepe volt a Siófokon játszó testvéremnek (Herr Orsolya - a szerk.), aki sokat segíthet nekem, másrészt Imre Vilmosnak. Kiváló szakember, akivel a válogatottnál már dolgoztunk együtt" - mondta csapatválasztása körülményeiről a handball.hu-nak Herr Anita.

A balatoni klub még áll a Magyar Kupában, melyben Dunaújvároson át vezet(het) az útja a legjobb nyolc közé, a bajnokságban nagy valószínűséggel a legjobb négyben végez, vagyis az európai kupaszereplés biztosítottnak látszik.