Premier League

Roberto Mancinit a 3-0 ellenére kiakasztotta a játékvezető

Sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Liverpool a listavezető Manchester City otthonában a Premier League 20. fordulójában. A hazaiak Agüero és Touré révén már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, így szezonbeli tizedik hazai találkozójukon tizedik sikerüket aratták.

Mancini kiakadt a bírón - Fotó: AFP

Az első bekapott gólnál nagyot hibázott a liverpooli kapus, Pepe Reina, Kenny Dalglish azonban nem fogta rá a vereséget.

"Jó esélyünk volt arra, hogy mi szerezzük meg a vezetést, aztán egy bedobásunk után megkaptuk az első gólt. Sok hibát vétettünk, amit sok játékos követett el. Sajnos a kapusunk is csinált egyet, de ezt már nem lehet visszacsinálni. A lövésnél pokoli szögben érkezett a labda, és észrevettem, hogy utána egyből ki is cserélték. De csapatként kell előrelépnünk, nem egyénileg" - mondta a Liverpool menedzsere.

Azt gondolhatnánk, hogy Roberto Mancini a másik kispadon kitörő örömmel fogadta csapata fölényes győzelmét, ő azonban ehelyett Mike Jones játékvezetővel kezdett foglalkozni. A menedzser Gareth Barry második sárga lapját kritizálta, valamint a liverpooli Martin Skrtelnek szerinte nem kellett volna végigjátszani a meccset.

"Nem értettem egyet Gareth második sárga lapjával. Most elvesztettem egy játékost a semmiért. Azt sem értettem, a büntetőnknél miért nem járt piros lap az ellenfélnek. Talán hibáztam, de nagyon ideges voltam. Ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra, mert nevetséges volt a Sunderland elleni meccs után ismét ilyen hamar pályára lépni. A játékosaim már fáradtak voltak a második félidőben, de erősek maradtak, aminek kifejezetten örülök" - nyilatkozta az olasz szakember.