Férfi kézilabda-Eb

Már egy győzelem is óriási bravúr lenne - Mocsai Lajos

A magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni meccsek után dönt a keretszűkítésről.

Mocsai Lajos hamarosan keretet szűkít

Keményen dolgozik a szerbiai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek kőkemény edzéseket tartott karácsony és szilveszter között Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

"Ma a Veszprém Arénában találkozunk a szlovákokkal, akik erre a mérkőzésre már elhozzák a Bundesligában játszó légiósaikat is. Szombaton és vasárnap pedig a németekkel játszunk idegenben két mérkőzést. Ezeken a találkozókon minden, még nyitott kérdésre választ kapunk, és erős ellenfelekkel szemben mérhetjük le, hol tartunk. Utána döntök majd a keretszűkítésről is. A keret összetételét illetően nincs túl sok kérdőjel, azt nem tudom jelenleg, hogy a porckorongsérvből felépülő Laluska Balázs tudja-e vállalni az Eb-szereplést. Fazekas Nándor őszi súlyos bokasérülése után fizikailag már szinte tökéletes állapotban van, Veszprémben bajnoki meccsen is védett már, és a formáját is kezdi visszanyerni, úgy számolok, hogy ő ott lesz velünk Szerbiában. Ezen kívül kisebb sérülések vannak, de ezek az Eb-rajtig kezelhetők" - nyilatkozta a Népszavának a szövetségi kapitány.

A csoportunkban a franciák, spanyolok és oroszok várnak a magyar válogatottra, ami nem ígér feltétlen továbbjutást.

"A körülményeket, lehetőségeket illetően mindhárom ellenfelünkhöz képest óriási a lemaradásunk, de ezzel mindenki tisztában van, a pályán annak ellenére sokkal kisebb a különbség, hogy mindhárom csapat a világ élvonalába tartozik, a franciák az aktuális olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok, a spanyolok vb-bronzérmesek, de az oroszok is értek el világversenyen kiemelkedő eredményeket. Ezért azt gondolom, csapatunktól már egy győzelem is óriási bravúr lenne, és előfordulhat, hogy még ezzel sem sikerül odaérni a továbbjutást jelentő első három helyre. Azt azonban megígérhetem, hogy egységesek leszünk, és a játékosok tudásuk maximumát nyújtják majd, meglátjuk, ez mire lesz elég."