Kosárlabda

Külön edzésprogramot küldenek Hangának San Antonióból

A spanyol Manresa huszonkét esztendős kosarasának jól megy a játék, sokat erősödött új csapatánál.

Hanga Ádám jól érzi magát Spanyolországban

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Hanga Ádámot választotta 2011 legjobb férfi kosarasának. A spanyol Manresa huszonkét esztendős légiósa kiválóan beilleszkedett Spanyolországban, ahol jól megy neki a játék.

"A középmezőnyben állunk. Öt győzelmünk van és nyolc vereségünk. A közelmúltban nagy nevű ellenfelek ellen játszottunk, többek között a Real Madrid és a Barcelona ellen is. A katalán együttes ellen kifejezetten jól ment a játék, négyet bedobtam az öt büntetőmből, és volt egy távoli hármasom is. Sokat erősödtem az elmúlt fél év során, és a dobások is egyre jobban mennek. Most újabb kulcsfontosságú meccsek következnek, ha jól szereplünk, akkor meghatározó csapat lehetünk a középmezőnyben" - mesélte a Magyar Hírlapnak a magyar játékos.

Hangát nyáron az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs draftolta, amely azóta is figyelemmel követi pályafutását.

"Minden hónapban külön edzésprogramot küldenek nekem, és a két klubom, a Manresa és a Spurs tartja egymással a kapcsolatot. Az a célom, azért dolgozom az edzéseken, hogy egyre jobb legyek, és egyre tökéletesebb teljesítményt nyújtsak. Sok a munka még előttem, de nagyon élvezem. Amennyiben lehetőségem lesz, egyszer Amerikában is kipróbálnám magam. Talán már idén nyáron egy nyári tábor keretében, de ez azért még igen messze van."