Sapa Fehérvár

Kovács Csaba két hét pihenőre számít

A fehérvári játékost pénteken a Fehérvár-Salzburg mérkőzésen sérült meg.

Kovács Csaba, a Fehérvár jégkorongozója agyrázkódás miatt kényszerpihenőjét tölti. A fehérvári játékost pénteken a Fehérvár-Salzburg mérkőzésen terítette le Erik Reitz, a vendégek játékosa.

"Az ütközés után egy-két másodpercre elvesztettem az eszméletemet, enyhe agyrázkódást szenvedtem. A kulcscsontom és a vállam is megsérült, de emiatt akár már játszhatnék. Mint ahogy a hokisok körében általános, hogy porc- vagy szalagsérüléssel kihúzzák az egész szezont, s csak annak végeztével kúrálják ki magukat, netán vállalják a műtétet. Ám elfogadom az orvosok véleményét, a fejsérüléssel nem szabad tréfálni. Egyszer már történt velem hasonló, két hét pihenés után tünetmentesen tudtam folytatni a játékot, remélem, ezúttal sem lesz másképp" - mondta Kovács Csaba az mno.hu-nak.

A korunk egyik legjobb játékosának tartott kanadai Sidney Crosby esete ráirányította a figyelmet a jégkorong egyik eddig kevésbé ismert kockázatára. A Pittsburgh Penguins olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes, de még csupán 24 éves klasszisa egy éve januárban állt le a játékkal agyrázkódás következtében, s majdnem egy teljes évet ki kellett hagynia a szűnni nem akaró panaszok miatt. Novemberben visszatért, ám nyolc mérkőzés után ismét kényszerpihenő következett, s senki sem tudja, mikor térhet vissza. Megkérdeztük Kovács Csabát, szerinte kell-e szigorítani a szabályokat.

A Fehérvár Kováccsal együtt hat meghatározó emberét nélkülözi kedd este. A két légiós, Adam Munro és Erik Johasson mellett Tokaji Viktor is hosszú időre kidőlt, Nagy Gergő és Orbán Attila pedig betegség miatt hagyja ki a két ausztriai meccset.