Premier League

Bogdán nagyot hibázott, de így is nyert a Bolton

A játéknap előtt utolsó helyezett Bolton Wanderers 2-1-re győzött az Everton otthonában a Premier League 20. fordulójában. A győztes csapat kapujában Bogdán Ádám állt, de sajnos nem az ő hibátlan teljesítménye miatt lesz emlékezetes a mérkőzés.

Bogdán a sérült finn Jääskeläinent helyettesítette a Bolton kapujában, és az első félidőben kevés dolgát jól megoldotta, magabiztosan összeszedte a beíveléseket és egy Osman-lövést is könnyedén megfogott.

Sok feladata a szünet után sem akadt, de a 63. percben így is elkerülhetőnek elkerülhető gólt kapott. Az Everton kapusa, Tim Howard ugyanis a saját büntetőterületéről rúgta előre a labdát, amit az egész mérkőzésen fújó óriási szél megtolt, az elszállt Bogdán kapujának előteréig, majd átpattant a magyar hálóőrön. (1-0)

A kapott gól után átvette az irányítást a Bolton, és N'Gog három védő közül egyenlítő gólt szerzett, majd kicsivel később a szöglethez előrehúzódó Gary Cahill is betalált. Bogdán együttese így 2-1-re győzött, és ellépett az utolsó helyről, de tizennyolcadikként még mindig kiesőjelölt.

Premier League
20. forduló
Everton-Bolton Wanderers 1-2 (0-0)
gólszerzők: Howard (63.), illetve N'Gog (67.), G. Cahill (78.)