NHL

A Toronto hét góllal küldte haza a Tampa Bayt - videó

  • Molnár Dávid

Az idén reneszánszát élő Toronto Maple Leafs újabb kiütéses győzelemmel gazdagította szurkolóit, miután hazai pályán 7-3-ra győzött a gyengélkedő Lightning ellen. Csupán két vendéggyőzelmet hozott az NHL 87. játéknapja: a New York Islanders szétlövésekkel nyert a keleti sereghajtók összecsapásán a Hurricanes otthonában, míg a Detroit 9 gólt szülő találkozón vívta ki a győzelmet Dallasban. A Toronto 7 gólt vágott a Tampa Baynek, de a St. Louis is magabiztosan diadalmaskodott a Phoenix ellen.

A hetes a Toronto szerencseszámaJoffrey Lupul négy gólból is kivette részét a Toronto hét találata közül – egyet befejezett, három másikat pedig előkészített, és csapata legeredményesebbjeként zárta a Tampa Bay ellen igazán simára sikeredett találkozót. A Maple Leafs a záró játékrészben három emberhátrányt is ki tudott védekezni, holott az NHL-ben a kanadai gárdáé a legrosszabb emberhátrányos védekezés. Ez, és a Tampa Bay kapusainak instabil teljesítménye járult hozzá, hogy a Juharlevelesek meg sem álltak hét gólig.

A hazaiaknál hét különböző játékos talált be, míg a túloldalon Steven Stamkos immáron 27. találatát jegyezte, amivel még 2-2-re módosította az állást a második harmad közepén. Azt követően azonban alig másfél perc alatt két gólt is lőttek a kanadaiak, majd a harmad végén Matt Frattin révén már 5-3-ra mentek. A folytatásban mindössze hat lövésre futotta a Villámok erejéből, míg a Toronto még két góllal keserítette meg a Mathieu Garont váltó Dwayne Roloson életét. A Lightningnál csupán annak örülhetnek, hogy Stamkos újabb találatával már 5 góllal vezeti a gólversenyt versenytársai előtt. Ami a csapat teljesítményét illeti, arról valószínűleg a játékosok maguk sem szeretnének beszélni: csak az Ottawa és a Carolina kapitulált többször a Tampa Bay védelménél.

A Toronto kitömte ellenfelét - Fotó: AFP
Négynél jár a CapitalsZsinórban negyedik győzelmét aratta a Washington Capitals, miután hazai pályán 3-1-re legyőzték a visszasüllyedni látszó Calgary Flamest. Nicklas Bäckström, a hazaiak centere mindhárom találat előkészítéséből kivette a részét, és ezzel már 42 pontot mondhat magáénak a svéd játékos, amivel Ovechkin és Szjomin gyengélkedésének köszönhetően vezeti a házi pontlistát.
A döcögősnek induló edzőváltás úgy tűnik, hogy kezdi meghozni gyümölcsét. Dale Hunter alatt már 9-6-1 a mérlege a Capitalsnek, és szép csendben visszatornázták magukat rájátszást érő helyre. Az előző vezetőedzővel, Bruce Boudreau-val ellentétben Hunter úgy tűnik, hogy nagyobb hangsúlyt fektet a védekezésre, mely átállás nem lehetett egyszerű az addig fejvesztve kapunak rontó Capitals játékosoknak. Mindenesetre 24 lövésen tartották ma is a Calgaryt, és Hunter irányítása alatt átlagban 2.25 gólt kapnak már csak Ovechkinék. Lehet, hogy nem is a nyári szerzemények, hanem Hunter személye bizonyul majd nyerőnek az év végén a Capitals számára?


A második sor hengereltJiri Hudler, Valtteri Filppula és Henrik Zetterberg alkotják elviekben a Detroit Red Wings második során. Gyakorlatban a hátukon repítették győzelemig a csapatukat a Stars elleni idegenbeli rangadón.
„Már én sem tudom, hogy melyik a második sorunk. Támadásban és védekezésben is domináltak az egész meccs során. Ma messze az övéké volt a legjobb sorunk” - értékelte Zetterbergék teljesítményét Mike Babcock tréner.

A triumvirátus 8 pontot szedett össze, csak az első harmadban, mely során 3-1-re elhúzott a Red Wings. A második játékrészben 2-2 gólt szereztek a csapatok, a hazaiak részéről Michael Ryder bizonyult a csapata hajtóművének, aki végül 2 góllal és 1 gólpasszal vonulhatott le a pályáról, azonban második találata csupán az eredmény szorosabbá tételéhez volt elég, egyenlítésre nem. A Red Wings idegenbeli mutatója 10-11-re fejlődött, és bizakodóan várhatják a négymeccses idegenbeli túra következő állomását Torontóban.

NHL
87. játéknap
Washington Capitals-Calgary Flames 3-1
Buffalo Sabres-Edmonton Oilers 4-3
Carolina Hurricanes-New York Islanders 3-4, szétlövés után
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 7-3
St. Louis Blues-Phoenix Coyotes 4-1
Dallas Stars- Detroit Red Wings 4-5