Felkészülés

A Milan Pato góljával verte a PSG-t

megosztom

Az AC Milan 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain ellen a Dubajban rendezett felkészülési mérkőzésen. A franciák kispadján debütált Carlo Ancelotti, a győztes gólt az az Alexandre Pato szerezte, akinek Párizsba való szerződését már szinte kész tényként kezelik.

 a győztes gólt a Párizsba tartó Alexandre Pato szerezte.

Az első félidőt a Milan az Amelia - De Sciglio, Mexes, Thiago Silva, Taiwo - Aquilani, Van Bommel, Nocerino - Robinho - Ibrahimovic, Pato felállásban kezdte, a PSG a Sirigu - Ceara, Sakho, Bisevac, Tiene - Sissoko, Bodmer - Jallet, Pastore, Nenè - Hoarau tizeneggyel vágott neki az mérkőzésnek.

A 4. percben egy remek Ibrahimovic-Pato összejátékot követően megszerezte  a vezetést a Milan, a brazil közelről, kissé esetlen mozdulattal lőtt a hálóba (1-0). Az 5. percben Nené egy távoli lövéssel válaszolt, Ameliának kellett vetődnie, a brazil a félidő hátralévő észében is többször veszélyeztette a kaput.

A 18. percben Nocerino a pazar mozdulattal afelső lécre bombázott, ollózva, a tizenegyespontról. A franciáknál Hoarau a 25. percben a kapuba fejelt, de előtte szabálytalankodott.

A szünetben teljes csapatot cserélt Massimiliano Allegri (Abbiati - Zambrotta, Nesta, Bonera, Antonini - Gattuso, Ambrosini, Emanuelson - Valoti - El Shaarawy, Inzaghi), beállt a szemproblémája miatt szeptember óta maródi Gennaro gattuso és a veterán Filippo Inzaghi, a csatár az 53. percben egy remek lövéssel mutatta meg magát, Douchez védett, hét perccel később El Shaarawy balról, 12 méterről perdített kapura, Douchez ismét résen volt.

A 76. percben Abbiati kétszer is órásit védett, Nené előbb 14 méterről durrantott a jobb felső felé, majd kissé közelebbről, de a kopasz portáson nem tudott kifogni, szögletből szerzett gólját pedig érvénytelenítette a bíró, míg Bahebeck lövése a felső lécen csattant. A második félidő kissé lanyhább játékot hozott, inkább a vörös-feketék cserejátékosai akartak bizonyítani. Végül 1-0-ra győzött a Milan, a meccs pikantériáját az adta, hogy a győztes gólt a PSG-be tartó Alexandre Pato szerezte.

Felkészülési mérkőzés (Dubai Football Challange)
AC Milan-Paris Saint-Germain 1-0 (1-0)
Gólszerző: Pato (4.)
megosztom