Jégkorong

Új kapitánya van a magyar hokiválogatott vb-ellenfelének

  • MTI
megosztom

Tony Hand lett a magyarokkal azonos divízió I-es világbajnoki csoportban szereplő brit jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya.

A nemzetközi szövetség beszámolója szerint az új kapitány négy évre kapott megbízatást, és amint Andy French, a brit szövetség főtitkára jelezte: cél, hogy a csapat ismét visszakerüljön a világelitbe. Oda, ahol 1994 óta nem járt. A szigetországi együttes az elmúlt időszakban több kanadai születésű hokist honosított, és ennek köszönhetően a 2011-es divízió I-es vb-ről majdnem feljutottak.
   
Az elmúlt öt esztendőben Paul Thompson volt a szövetségi kapitány, ő saját kérésére távozott.
   
Hand igazi legendának számít hazájában. Ő volt az első brit nevelésű hokis, akit NHL-es csapat kiválasztott (draftolt), még pedig 1986-ban a Wayne Gretzky és Mark Messier fémjelezte Edmonton Oilers. A tengerentúlon végül nem tudott megmaradni, hazatért, és később válogatott játékos lett. Szövetségi kapitányként még a Manchester Phoenix trénereként is dolgozik.
   
Az április 15. és 21. közötti ljubljanai divízió I-es vb-n a magyarok és a britek a zárófordulóban találkoznak. Rajtuk kívül még a házigazda szlovénok, valamint a japánok, az ukránok és az osztrákok tagjai a mezőnynek. A torna legjobb két csapata jut fel az élvonalba, az utolsó pedig kiesik.
   
A divízió I-es vb-t a szlovén fővárosban ezúttal már nem a megszokott helyszínen, a többször szűkösnek bizonyuló Hala Tivoliban, hanem a közel 11 ezer férőhelyes Stozice Arénában rendezik.

megosztom