Premier League

Egy gól elég volt a Tottenhamnek a West Brom ellen

A sokáig szellemesen és nagy fölényben játszó Tottenham nehezen szerzett vezetést a West Bromwich Albion ellen a Premier League 20. fordulójában, majd a hajrában sok esélyt is adott vendégének az egyenlítésre, de végül nyerni tudott, és megerősítette helyét a dobogón. A Sunderland Wiganben aratott győzelmével nagyot lépett előre a középmezőnyben.

A West Bromwich - amelynek kispadján ott ült Fülöp Márton - egyértelműen védekezésre rendezkedett be a Tottenham otthonában, ennek megfelelően a meccs jó részében a londoniak birtokolták a labdát és irányították a játékot. A hazaiak már a második percben közel kerültek a gólszerzéshez, de Modric lövését blokkolták a védők.

A folytatásban Foster kapusnak is bőven akadt dolga, Defoe közeli, van der Vaart távoli lövését is kellett védenie, és akkor is nála kötött ki a labda, amikor az aktívan és szellemesen játszó Adebayor került helyzetbe az ötös bal sarkán, és McAuley az utolsó pillanatban belepiszkált a togói csatárnak szánt passzba.

Gareth Bale, a Tottenham játékosa lő kapura a West Bromwich Albion elleni Premier League-mérkőzésen

Hiába volt tehát a Sarkantyúsok fölénye az első játékrészben, gólt nem tudtak szerezni. A szünet után annyiban változott csak a játék képe, hogy a hazaiak két csatára közül Defoe-nak adódott több lehetősége, és végül a vezetést is ő szerezte meg a 63. percben. A védők hagyták, hogy rossz labdakezelése ellenére is megtartsa a labdát a tizenhatoson belül, majd kapura forduljon és a bal alsóba lőjön. (1-0)

A gól után eleinte tartotta fölényét a mezőnyben a Tottenham, Bale egy távoli lövéssel a kaput is veszélyeztette, de a hajrához közeledve fokozatosan átvette az irányítást a West Brom. Olyannyira, hogy a hosszabbításban már a saját kapuja elől is alig tudott kijönni a londoni csapat, de hiába voltak lehetőségei a vendégeknek, Friedel és a védői rendre tisztáztak, és megőrizték az egygólos előnyt. A Spurs így megerősítette a helyét a harmadik helyen, a West Brom pedig a 15.

Wiganben a több helyzetet is kapufával megúszó Sunderland az első félidő végén szerzett vezetést, amit a szünet után viszonylag gyorsan növelni is tudott Martin O'Neill együttese. A hazaiak ugyan szépítettek félórával a mérkőzés vége előtt, de a meccs utolsó harmadában újabb gólokkal tették simává a végeredményt a Fekete Macskák (1-4), akik így a 10. helyre léptek előre a tabellán. A Wigan maradt a kiesést jelentő 18. pozícióban.

Premier League
20. forduló
Tottenham-West Bromwich Albion 1-0 (0-0)
gólszerző: Defoe (63.)
Wigan-Sunderland 1-4 (0-1)
gólszerzők: Rodallega (62.), illetve Gardner (45+3.), McClean (55.), Sessegnon (73.), Vaughan (80.)