Átigazolás

A legbiztosabb pletykák a Serie A-ból - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Nézzük a hivatalosan kedden induló téli átigazolási időszakban kikkel erősítettek - és mely játékosokkal szeretnének erősíteni - az olasz élcsapatok!

Inter A bajnokságban az 5. helyen álló kék-feketéknél az első számú kiszemelt - Carlos Tévez mellett - a 22 éves brazil Lucas. A Sao Paolo tízszeres válogatott támadó középpályásának megszerzését nehezítheti a játékos 25 millió eurós kivásárlási ára. Ha Sneijder esetleg eligazol Manchesterbe, akkor előremozdulhatnak a tárgyalások, de Lucas leigazolása nem lesz egyszerű feladat.

Sztankovics az Egyesült Államokban folytathatja, igaz csak nyártól, Zárate és Castaignos pedig már a napokban - kölcsönbe - távozhat. Elképzelhető, hogy Zárate volt egyesületénél, a Laziónál köt ki.

Juventus Egy nagy igazolást már elkönyvelhet a bajnokság első felét veretlenül záró torinói együttes: megszerezték a Romától Marco Borriellót. Érkezhet még Cáceres a Sevillától, illetve Pizarro szintén a Romától.

Biztosan távozik a téli átigazolási időszakban Amauri (a Fiorentina érdeklődik iránta) és Toni, de Iaquinta, Marco Motta és Kraszics klubváltására is elég nagy az esély. Az olasz sajtó szintén a távozók közé tippeli az ősszel mindössze 2 bajnokin lehetőséget kapó holland Eliát.

A La Gazzetta Dello Sport 2012. január 3-i számának címlaprészlete

Lazio Edy Reja egy kreatív középpályás megszerzését szorgalmazza. Egy olyan játékosét, akivel Hernanes helyetteséként lehetne számolni, de adott esetben Mauri mellett is bevethető. A fenti szempontok alapján a Lazio a stuttgarti Kuzmanovicsot és a Tottenham játékosát, Kranjcart figyeli.

Cissé biztosan marad, de elképzelhető, hogy a támadósorba érkezik a Milannál mellőzött Filippo Inzaghi. Libor Kozák megtartása sem lesz egyszerű, hisz az összes olasz élcsapat érdeklődik a 22 éves cseh csatár iránt.

Milan Vagy Tévez érkezik vagy senki. A Milan első számú célpontja az argentin játékos. A régóta húzódó egyezség létrejöttét nehezítheti az Inter feltűnése, a városi rivális ugyanis 25 millió eurót is hajlandó lenne fizetni a balhés csatárért.

A Juventust elutasító Montolivo szintén megszerezhető lenne. A jelenleg a Fiorentinát erősítő középpályás Tévezzel együtt érkezhetne a címvédőhöz.

Napoli A nagy tehetségnek tartott 22 éves chilei támadó, Edu Vargas már a Napoli játékosa, így több labdarúgó váthatóan nem érkezik Walter Mazzarri BL-nyolcaddöntős csapatához.

Lesznek viszont távozók: Santanát a Cesena vinné, Mascara után pedig a Novara érdeklődik. Christian Maggio viszont épp kedden (ma) hosszabbított 2015 nyaráig, így ő biztosan a Napolinál marad.

Roma Luis Enrique elsősorban a középpályát szeretné megerősíteni. A két kiszemelt: Guarín a Portóból és Paulinho a Corinthiansból.

Borriello a Juvéhoz került kölcsönbe, de ez nem komoly veszteség, hisz a csatár ősszel mindössze 7 meccsen játszott.