NHL

Mesterhármassal nyert a Nashville

  • Molnár Dávid

Az NHL 85. játéknapján csupán egy meccset játszottak, tekintettel az NFL -zezonzáróra, ám az az egyetlen mérkőzés is rengeteg gólt és izgalmat eredményezett. A Nashville hazai pályán fogadta a kanadai Calgary Flames csapatát, és Szergej Kosztyicin élete első mesterhármasával vezette győzelemre a Ragadozókat.

A Nashville Predators többek között a fehérorosz Szergej Kosztyicin mesterhármasával győzte le a vendég Calgary Flamest 5-3-ra az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyetlen vasárnapi mérkőzésén.

„Három lövése volt… máskor úgy tűnik, hogy legalább 10 mérkőzés kell neki, hogy ennyiszer lőjön kapura. De végre hajlandó lőni a koronggal. Sokat beszéltünk vele, hogy tegyen így, nemcsak a gólszerzés lehetősége miatt, hanem azért is, mert helyzetet teremthet vele” – értékelte tanítványát, Szergej Kosztyicint Barry Trotz, a Nashville-iek vezetőedzője.

Kosztyicin 33 mérkőzés alatt 37-szer lőtt kapura, de mostani mesterhármasának köszönhetően már a nyolcadik találatánál jár a szezonban, ami igen jó hatékonyságról árulkodik. A Nashville-i csatár mindegyik harmadban betalált, mellette még Kevin Klein és Matt Halischuk voltak eredményesek hazai részről.

Bár Jarome Iginla révén a Flames szerezte meg a vezetést a találkozó 4. percében, ezt követően négyszer kapitulált a kanadaiak védelme. A harmadik harmadban sikerült egy gólra feljönniük Rene Bourque és Brendan Morrison találataival, azonban a hatodik mezőnyjátékosért lehozott kapus nem szült újabb gólt a kanadaiak számára, ellentétben a hazaiak Kostitsyn révén kihasználták az üres kapu által kínált lehetőséget.

A Flamesnek ez volt zsinórban a harmadik veresége, mellyel visszacsúsztak a nyugati főcsoport 12. helyére, igaz csupán két ponttal vannak lemaradva a 8. Dallastól. A Nashville eközben őrzi 7. helyét a főcsoportban, a központi csoport negyedik tagjaként – a csoportelső Chicago, a Detroit és a St. Louis mögött – nyugat legjobb 7 csapata között.

NHL, 85. játéknap:
Nashville Predators – Calgary Flames 5-3