Kosárlabda

Hangában benne van, hogy eljusson az NBA-ig - Dávid Kornél

A 107-szeres magyar válogatott kosárlabdázó egyetlen magyarként szerepelt a világ legjobb kosárlabda bajnokságában, melyben véleménye szerint bemutatkozhat előbb-utóbb a San Antonio Spurs draftoljta, Hanga Ádám is.

A jelenleg televíziós szakkommentátorként és az NBA európai játékosmegfigyelőjeként is dolgozó Dávid Kornél szerint Hanga Ádám számára ott van a lehetőség, hogy ő legyen a következő magyar,aki pályára lép a tengerentúli ligában.

Dávid Kornél az egyetlen magyar, akinek sikerült eljutnia az NBA-be

"Nagyon jó lehetőségei és nagyon jó adottságai vannak. Jó, hogy kikerült a spanyol Manrésába, de innen még nagyon hosszú az út odáig, hogy NBA-játékos legyen. Fontos, hogy kiválasztotta a Spurs. És kicsit rossz is, mert csak oda mehet. Vagyis ha a másik 29 csapatból bármelyiknek is tetszene, nem tudná jövőre kivinni, mert a Spurs azt mondaná, mi azt szeretnénk, ha még két-három évet Európában maradna, hiszen azon a poszton jelen pillanatban három másik jobb játékosunk van.  - mondta a Chicago Bullsban, a Washington Wizardsban, a Cleveland Cavaliersben és a Toronto Raptorsban is megforduló Dávid.

"De ha jól teljesít a spanyoloknál és fejlődik, könnyen lehet, hogy jövőre a nyári ligában találja magát. Én öt ilyenen vettem részt, de hatalmas különbség, hogy Ádám csak 22-23 éves lesz, ráadásul draftolták, ami azt jelenti, hogy amilyen támogatást csak meg lehet kapni a Spurs-től, azt ő meg fogja kapni. Benne van a lehetőség, hogy ő legyen a következő NBA-játékos Magyarországról
."- idézi az egykori kosarast a hvg.hu.