Serie B

Felemás őszi szezonon vannak túl a magyarok

A bajnokság első fele vagyis húsz mérkőzés után szinte biztosnak látszik, hogy a Torino-Hellas Verona kettős közül kerül ki az olasz másodosztályú bajnokság 2011-2012-es idényének bajnoka.

Természetesen még rengeteg találkozó - a komplett tavaszi idény - előttünk áll, de ez a két komoly A-ligás múlttal rendelkező együttes kiemelkedik a mezőnyből. A Torino húsz meccséből mindössze hármat veszített el, és tizenkét győzelmének köszönhetően a tabellán élén áll. Az előző két szezonban a Serie B-ben szereplő csapat, többek között remek védekezésének (13 kapott gól) és átlagon felüli hazai szereplésének (6 győzelem, 3 döntetlen) köszönhetően várhatja az első helyről a január 6-ai folytatást.

A B-liga egyik újonca, a Verona is szívesen gondol majd vissza a 2011-es évre, hisz négy szezon után jutott vissza a másodosztályba. a Serie B-ben a második - azonnal feljutást jelentő - helyen telelhet, és még az Olasz Kupában is versenyben van!

Feczesin (11) alapembernek számít a Breasciában Amilyen pozitív meglepetés a Toro és a Hellas Verona jó teljesítménye, olyan meglepő az előző évadban még a Serie A-ban szereplő Brescia, Sampdoria duó eddigi szereplése. Feczesin Róbert és Vass Ádám klubja mindössze 5 meccset nyert az ősszel, nem véletlen, hogy a Brescia december közepén edzőt váltott: Giuseppe Scienza helyét Alessandro Calori foglalta el. A magyar játékosok viszonylag jó első félévet tudhatnak maguk mögött: Feczesin 18 találkozón jutott szóhoz és 4 gólt szerzett, Vass Ádam pedig kisebb sérülései miatt 14 mérkőzésen játszott, igaz tízszer kezdőként.

Filkor Attila, a 18. - osztályozós - helyen álló és utolsó öt őszi bajnokiját sorozatban elveszítő Livorno középpályása 9 meccsen kapott szerepet, Kovácsik Ádám a Reggina kapusaként 11 mérkőzésen védett, kettővel több alkalommal, mint riválisa Pietro Marino. A Brescia szerepléséhez hasonlóan negatív meglepetés a Sampdoria őszi idénye. A novemberben edzőt váltó genovai klub csak a tizedik helyen áll a Serie B-ben, 4 ponttal lemaradva a még osztályozós pozícióban álló Regginától.

Télen várhatóan jó pár játékos érkezik Giuseppe Ianchini együtteséhez, mert a mostani Samp nagyon messze van a tökéletestől. Koman Vladimir és az ősszel 7  bajnokin szóhoz jutó Laczkó Zsolt klubja a kiesés után úgy vágott neki ennek a szezonnak, hogy egyből visszajut a legjobbak közé. Ehhez képest húsz meccséből csak ötöt (!) nyert meg a Sampdoria, ennél még a sereghajtó és 7 pont levonással sújtott Ascoli is több győzelmet szerzett. A góllövőlistát 13 találattal Francesco Tavano vezeti, az Empoli támadója 2009-ben már volt a B-liga legjobb csatára. Abban az idényben Tavano a Livorno játékosaként 24 találattal lett gólkirály. A rövid téli szünet után január 6-án a “hivatalos” idényfelezőnek számító 21. fordulóval folytatódik a Serie B 2011-2012-es szezonja!