Premier League

Az Arsenal nem "végezte ki" a Fulhamet, és ez a meccsbe került

Bár az Arsenal a Fulham elleni idegenbeli mérkőzés nagy részében fölényben játszott és vezetett is, nem tudta megőrizni előnyét, és végül vereséget szenvedett a Premier League 20. fordulójában.

Nagy lendülettel és látványos játékkal kezdett az Arsenal, de a Fulhamnek is voltak lehetőségei kontrából a mérkőzés első szakaszában. A kaput azonban egyik csapat sem találta, végül Zamora tudta először védésre kényszeríteni Szczesnyt.

Gólt azonban az Ágyúsok szereztek. Egy szöglet után röviden szabadítottak fel a hazaiak, majd Ramsey megpattanó beadására Koscielny teljesen egyedül érkezett, és a hálóba fejelt. (0-1)

Percekkel később megduplázhatták volna az előnyüket a vendégek, de Stockdale van Persie és Gervinho lövésénél is hatalmasakat védett. A vendégek fölénye továbbra is megmaradt, de hanyagul bántak a lehetőségeikkel, főleg Walcott volt teljesen formán kívül. Hiába kapott jobbnál jobb labdákat a jobb szélen, semmit nem tudott velük kezdeni.

Bobby Zamora fejel a Fulham-Arsenal mérkőzésen a Premier League-ben a Craven Cottage-on 2011 januárjában

Ennek ellenére a második félidőben sem tűnt úgy, hogy a Fulhamnek esélye lenne a pontszerzésre. Egészen addig, amíg Djourou meg nem kapta a második sárga lapját, és ezzel emberhátrányba nem került az Arsenal.

Az utolsó tíz percben így óriási nyomás alatt tartották a hazaiak az Ágyúsok kapuját, a vendégek pedig kétségbeesetten próbálták kihúzni a meccset - sikertelenül.

A 85. percben a végig aktív, távolról többször is próbálkozó Sidwell egyenlített, miután Szczesny nem tudta elütni a labdát egy szöglet után, Senderos pedig visszafejelte neki (1-1), majd a hosszabbításban egy beadás után nem tudtak felszabadítani a védők, a labda Zamora elé hullott, ő pedig az ötös bal sarkáról lőtt a kapuba. (2-1)

Az Arsenal így nem tudta visszaelőzni a délután nyerő Chelsea-t a tabellán, sőt, kedd estére akár a Liverpool mögé is kerülhet a hatodik helyre, ha a Vörösök nyernek a Manchester City ellen. A Fulham ugyanakkor előrelépett a 13. helyre, igaz, az általa megelőzött West Bromwich és Sunderland is játszik kedden. 

Premier League
20. forduló
Fulham-Arsenal 2-1 (0-1)
gólszerzők: Sidwell (85.), Zamora (90+2.), illetve Koscielny (21.)
kiállítva: Djourou (78.) - Arsenal