Tragédia

Meghalt egy argentin motoros a Dakar első szakaszán

  • MTI
megosztom

Életét vesztette egy argentin motoros a Dakar-rali első szakaszán.

Jorge Andrés Martínez Boero a mért szakasz 55. kilométerénél bukott, majd szívroham következtében halt meg.

Jorge Andrés Martínez Boero, a Mar del Plata és Santa Rosa közötti útvonalon, a mért szakasz 55. kilométerénél szenvedett balesetet, majd szívroham következtében halt meg. Az orvosok öt perccel a tragikus bukás után érkeztek a helyszínre helikopterrel, megpróbálták újjáéleszteni, de a beavatkozás nem sikerült. Boero a kórházba szállítás közben hunyt el.
   
Az argentin motoros tavaly is indult a viadalon, akkor a hatodik szakaszon adta fel a versenyt - bukás miatt.

Boero vasárnapi tragikus balesetével 58-ra emelkedett a halálos áldozatok száma a Dakar-rali 1979 óta íródó történetében.

Az eddigi áldozatok:
1979: a viadal első áldozata egy motoros, a francia Patrick Dodin volt, aki lecsúszott az útról Agadés (Niger) közelében.
1981: egy olasz újságíró és a FIAT-csapat három szerelője vesztette életét Algériában.
 
1982: Egy kamion elütötte Maliban Ursula Zentsch francia újságírót. Bert Oosterhuis holland motoros baleset következtében vesztette életét. Meghalt Maliban egy kisfiú, aki az utcán játszott, amikor elütötte egy gépkocsi.
 
1983: Egy autó elütötte Jean-Noël Pineau francia motorost.
 
1984: Egy Range Rover terepjáró elgázolt egy asszonyt és gyermekét Burkina Fasóban.
 
1985.: Egy autó Nigerben elütött egy nőt, Mauritániában helikopterbalesetben halt meg egy utas.
 
1986: Kaneko Jaszuo japán motoros Franciaországban járt szerencsétlenül. Maliban lezuhant egy helikopter, amelyen Thierry Sabine, a Dakar megálmodója mellett még négyen voltak. Giampaolo Marinoni olasz motoros 48 órával a verseny befejezése után belehalt a zárószakaszon elszenvedett sérüléseibe.
 
1987: Henri Mourent, a viadal egyik orvosát elgázolta egy szervizautó Kiffa közelében.
 
1988: Kees Van Loevezijn holland kamionos, Patrick Canado francia autós és Jean-Claude Huger francia motoros halt meg. Maliban egy kislányt, Mauritániában pedig egy anyát a gyermekével ütöttek el.
 
1990: Kal Salmiden finn újságíró halt meg balesetben.
 
1991: Gerillák Maliban lelőtték Charles Cabanne francia kamionost. Egy szervizkamion felborult és ketten meghaltak.
 
1992: A francia Gilles Lalay, az 1989-es motoros győztes összeütközött a viadal egyik mentőautójával és életét vesztette.
 
1994: Egy bukás után meghalt az 59 éves belga motoros, Michel Sansen. Szenegálban egy szervizautó elgázolt egy kisfiút.
 
1996: Laurent Gueguen francia kamionos aknára futott. A 24 éves spanyol Tomás Urpí végzetét az okozta, hogy felborult az autójával. Guineában elgázoltak egy kislányt.
 
1997: Jean-Pierre Leduc francia motoros egy bukás következtében vesztette életét.
 
1998: Maliban egy versenyautó és egy taxi ütközött össze: négyen haltak meg.
 
2001: Franciaországban, Maontauban közelében egy helyi autós vesztette életét, miután karambolozott az egyik versenyautóval. Daniel Vergnes autós Mauritániában közlekedési baleset áldozata lett.
 
2003: Bruno Cauvy francia navigátor autója felborult Líbiában, Daniel Nebot pilóta sértetlenül megúszta a balesetet.
 
2005: A spanyol José Manuel Perez a mauritániai Zuirát és Tísit közötti, hetedik szakaszon bukott, és belehalt hastáji sérüléseibe. Fabrizio Meoni, aki 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a viadalt, az Atar és Kiffa közötti szakaszon bukott, és megállt a szíve.
 
2006: Az ausztrál Andy Caldecott Nuáksot és Kiffa között vesztette életét. Január 13-án egy autó gázolt halálra egy gyereket, egy nappal később pedig egy kamion egy másikat.
 
2007: Er Rasidia és Uarzazate között a dél-afrikai Elmer Symons vesztette életét. Az utolsó előtti szakaszon a francia Eric Aubijoux szívrohamban halt meg.
 
2009: Pascal Terry a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon eltűnt, holttestét csak három nappal később találták meg. Halálos kimenetelű balesetet okozott az egyik kísérőkamion: az argentin Marcelo Sanchez által vezetett kocsi a Santiagótól 400 km-re északra fekvő Pejerreyesben összeütközött egy személyautóval, melynek két utasa életét vesztette.
 
2010: Egy fiatal nőt gázolt halálra a német Mirco Schultis
 
2011: Közúti balesetben meghalt egy férfi, akit az argentin Eduardo Amor ütött el.
 
2012: A motorkerékpárosok között versenyző argentin Jorge Andrés Martínez Boero a Mar del Plata és Santa Rosa közötti útvonalon, a mért szakasz 55. kilométerénél szenvedett balesetet, majd szívroham következtében halt meg.
megosztom