Manchester United

Ferguson katasztrófának tartja a Blackburn elleni zakót - videó

Óriási meglepetésre a Blackburn Rovers 3-2-re nyert a Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati első mérkőzésén. A születésnapos Sir Alex Ferguson egyenesen katasztrófának nevezte a kínos vereséget.

A születésnapos Sir Alex Ferguson egyenesen katasztrófának nevezte a kínos vereséget.

A címvédő Vörös Ördögök az idényben másodszor kaptak ki, de mindkétszer hazai környezetben, októberben a városi rivális Manchester City diadalmaskodott az Old Traffordon az emlékezetes 6-1 alkalmával.

"Ez egy katasztrófa, nem akartam elhinni, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet. Két szörnyű gólt kaptunk, és nem tudtunk ellene tenni, míg az ellenfél játékosai az életükért küzdöttek" - nyilatkozta a meccs napján 70. születésnapját ünneplő menedzser.

"Remekül védekeztek, és minden lövésünket blokkolták. A második félidőben egyenlíteni tudtunk, a második találatunk után azt hittem, győzni fogunk, de a harmadik bekapott gól mindent eldöntött. "

Sir Alex a harmadik gólnál nagyot hibázó David De Geát is megvédte. "Mindannyiunknak jobban ügyelnünk kellett volna abban a szituációban."

A Blackburn menedzsere, Steve Kean érthetően nagyon boldog volt az eredmény miatt. "Ez egy hatalamas siker nekünk, az Old Traffordon győzött fiatal és rutintalan csapatom, ez egy jó ugródeszka lehet nekünk a következő hetekre."

Premier League, 19. forduló:
Manchester United-Blackburn Rovers 2-3 (0-1)
gólszerzők: Berbatov (51., 62.), illetve Yakubu (16. - büntetőből, 51.), Hanley (80.)