Atlétika

Az áldozat szerint nincs igazság - el akarták tusolni a Tamgho-ügyet

  • VNA

Megszólalt a francia hármasugróval, Teddy Tamghoval összetűzésbe keveredő fiatal hölgy, aki szerint gond van az ítélettel.

Álságosnak tartja a francia szövetség ítéletét Teddy Tamgho ügyében az októberi botrányban érintett Glodie Tudiesche. A mindössze 19 esztendős atlétanő egy dél-franciaországi edzőtábor során került - azóta sem részletezett - összetűzésbe a fedettpályás világbajnokkal, amelynek következtében Tamgho egy éves eltiltást kapott, de - vélhetően az olimpiát szem előtt tartva - ebből hat hónapot felfüggesztett a francia szövetség.

Teddy Tamgho megúszta a balhét
„Megpróbálták országos és nemzetközi szinten is eltusolni az ügyet. Hat hónapra tiltották el végül, ami meglehetősen álságos büntetés, hiszen amúgy is sérülésből tér vissza, így a fedett pályás szezonban semmiképpen sem tudna versenyezni. Csak a nyári országos bajnokságon indulna amúgy is, az eltiltás pedig pont akkorra ér véget. Nincs igazság ebben az ügyben. Ez nekem nem logikus, hogy egy ilyen versenyző képviselheti Franciaországot az olimpián. Nem akarom tönkretenni a pályafutását, hiszen zseniális atléta, de nem szabadna neki mindenben szabad utat engedni. Ha olimpiai bajnok lesz, rosszul fogom magam érezni, mert az igazságszolgáltatás nem működött. Nem kívánom neki, hogy ne sikerüljön a londoni versenye, de ha érmet szerez, szégyenfolt lesz rajta. Legalább szemtől szemben bocsánatot kérhetne tőlem” - nyilatkozta a Radio Monte Carlo rádióállomásnak a sértett Tudiesche.