NB I

Tizennyolc éves szerb segítené az Újpestet a nemzetközi porondra

A frissel leigazolt Nikon El Maestro Jevtic szeretne fontos tagja lenni a lilák keretének.

Nikon Újpesten bizonyítana

Két és fél éves szerződést írt alá az Újpest FC-hez a szerb Nikon El Maestro Jevtic csütörtökön délelőtt. Az 1993. június 3-án született, 175 cm magas középpályás a dokumentumok szignálása után az ujpestfc.hu-nak mesélt céljairól és fura nevéről.
 
"Zoran Szpisljak keresett és talált meg engem. Korábban sokat foglalkozott fiatalokkal, folyamatosan kutatta a tehetséges futballistákat. Talán valamelyik meccs miatt emlékezett rám, és egyszer csak felhívott. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodnunk. Az elmúlt napokban átestem az orvosi vizsgálatokon is, és szerencsére minden a legnagyobb rendben. Miután eljöttem a Wiener Neustadtól egyedül és a testvéremmel edzettem."
 
Az El Maestro név eredetéről is mesélt a fiatal játékos.
 
"Évekkel ezelőtt a média találta ki nekem, és a testvérem javaslatára felvettük. Hivatalosan is ez a nevem ez szerepel az angol útlevelemben is, de Jevticsként születtem, és szerbnek tartom magam. Az Újpestben pedig azt szeretném, ha Nikon néven szerepelhetnék. A testvérem egyébként fontos szerepet játszik az életemben, sokat hallgatok rá. Ő jelenleg a Hannover 96 másodedzője a Bundesligában."
 
Nikon szeretne a lila-fehéreknek segíteni abban, hogy minél előbb a nemzetközi kupában indulhassanak.

"Középső középpályásként játszom, de az mindegy számomra, hogy támadni vagy védekezni kell. Az erősségem az, hogy gólerős vagyok ezen a poszton. Még nem gondolkodom előre, most csak az Újpest számít. Szeretnék fontos tagja lenni az Újpest keretének, szeretnék minél többet játszani és felépíteni a karrieremet. Ismerem az Újpest múltját, tudom, hogy komoly hagyományokkal rendelkezik, és elvárás a csapattal szemben, hogy minél hamarabb induljon a nemzetközi kupában."