Arsenal

Összeállhat az Henry-van Persie duó

Arséne Wenger pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az Arsenal kölcsönveszi a New York Red Bulls csapatától Thierry Henryt.

A régi "csapat" újra összeáll

David Beckham után újabb világsztár tér vissza az Egyesült Államokból az európai porondra, a hírek szerint ugyanis az Arsenal megegyezett Thierry Henryval és klubjával a kölcsönvételezésről.

A franciák világbajnok támadója 1999 és 2007 között szerepelt az Ágyúsoknál, ez idő alatt pedig a klub történetének legeredményesebb gólvágója lett.

"Ő egy tapasztalt játékos, aki a pályán és azon kívül is sokat segíthet nekünk. Kivételes tehetség, egy nagyon intelligens ember, ezért ez a dolog csak pozitívan végződhet" - mondta a Queen's Park Rangers elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján Arséne Wenger.

A szakember szerint már csak a papírmunkákat kell elintézni, de hogy pontosan mikor érkezhet Londonba a klub élő legendája, azt nem egyelőre nem tudni. Wenger úgy látja, hogy a francia még mindig igazi minőséget képvisel, ezért különösen nagy izgatottsággal tölti el, hogy mire megy majd az Arsenal jelenlegi sztárjával, Robin van Persie-vel. "Ő még mindig egy minőségi klasszis. Amikor Robin és Thierry együtt játszik majd, biztosan eredményesek leszünk".

Thierry Henry a Londonban eltöltött 8 év alatt 254 Premier League-találkozón lépett pályára, ezalatt 174 gólt szerzett. 2007-ben 24 millió euróért igazolt a Barcelonához, majd 2009-ben megnyerte a hőn áhított Bajnokok Ligáját.