Pontlevonás

Nem akarom elhinni, hogy ez megtörtént - Vanczák Vilmos

A magyar válogatott védő szerint a Sion remek idényt futott, nem véletlenül állt a dobogón.

Vanczák nem hiszi el

Ahogy arról beszámoltunk, a Svájci Labdarúgó Szövetség 36 pontos levonással sújtotta a Siont, miután a nemzetközi szövetség kilátásba helyezte, hogy kizárja a svájci csapatokat a nemzetközi porondról. A pénteki ítélet értelmében a kupagyőztes és Vanczák Vilmost is foglalkoztató klub a harmadikról az utolsó helyre csúszik le a tabellán, és mínusz 5 pontról folytatja a bajnokságot. Az utolsó előtti Lausanne 11 pontnál tart.

"Nem akarom elhinni, hogy ez megtörtént - mondta a Blikknek Vanczák, aki 7 találatával a 3. helyen áll a svájci góllövőlistán. - A csapatunk fantasztikus, nem véletlenül nyertük sorra a meccseket és álltunk a dobogón. Az elnökünk azzal biztatott bennünket, hogy a szövetség mellettünk marad, hiszen új társaimnak a szervezet adott játékengedélyt."

A Sion nyáron a FIFA tiltása ellenére igazolt le hat futballistát, s közülük többen pályára léptek az Európa Ligában. Az európai szövetség (UEFA) emiatt kizárta a klubot a sorozatból, de egy svájci bíróság később úgy döntött, az UEFA-nak vissza kell vennie Vanczákékat az EL-be. Az UEFA ezt nem tette meg, és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amely a javára ítélt.

A FIFA két hete úgy határozott, hogy a Sion minden aktuális ellenfele 3-0-val kapja meg azt a 12 mérkőzést, amelyen jogosulatlanul igazolt játékos szerepelt, és január 13-ig adott haladékot a svájciaknak a helyzet rendezésére.