NBA

Kevin Durant álma a Mavericks ellen vált valóra - videó

  • VNA/MTI

Kevin Durant utolsó másodperces hárompontosával győzött a bajnok Dallas ellen az Oklahoma.

Harmadik mérkőzését is elvesztette a címvédő Dallas Mavericks az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután csütörtökön kikapott az eddig százszázalékos Oklahoma City Thunder otthonában. A Dallas új igazolása, Vince Carter 1,4 másodperccel a találkozó vége előtt dobott egy hárompontost, amivel a bajnok 102-101-re vezetett ugyan, de mégsem nyerte meg a mérkőzést. Jött ugyanis Kevin Durant, aki a hátralévő minimális időben távolról betalált, ezzel pedig a Thunder győzött két ponttal.

"Gyerekként mindig arról álmodtam, hogy egy hasonló kosárral döntök el egy mérkőzést. Az álom most valósággá vált" - mondta az amúgy 30 pontot és 11 lepattanót szerző Durant a mérkőzés után. Az orlandói Dwight Howard 16 ponttal és 24 lepattanóval vette ki részét a New Jersey legyőzéséből, s ez volt pályafutásának 49. olyan meccse, amikor legalább 20 lepattanót szedett. A Los Angeles Lakers főként Kobe Bryant 28 pontjával verte meg sorozatban kilencedszer a New Yorkot úgy, hogy a kaliforniaiak vezére már nem is talált a gyűrűbe az utolsó negyedben. Az alaposan megerősödött Knicks legutóbb 2007 februárjában győzte le a Lakerst.

Továbbra is veretlen a Portland, míg az előző alapszakasz legjobbja, a Chicago magabiztosan nyert az NBA legfiatalabb csapatának, a Sacramentónak a csarnokában. A szabadnapos Phoenix Suns leigazolta a 2008-ban olimpiai bajnok Michael Reddet, aki az elmúlt három idényben összesen csak 61 meccset játszott térdsérülése miatt.

NBA eredmények
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 104-102
Los Angeles Lakers-New York Knicks 99-82
Orlando Magic-New Jersey Nets 94-78
Sacramento Kings-Chicago Bulls 98-108
Houston Rockets-San Antonio Spurs 105-85
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 111-102