NBA

Brendan Haywood „önkosara” vezetett az újabb dallasi vereséghez?

A Dallas Mavericks elveszítette szezonbeli harmadik mérkőzését is, ezúttal az Oklahoma verte el Kiddéket. A thriller-szerű mérkőzés harmadik negyedében a Mavs centere saját gyűrűjébe juttatta a labdát, amely később döntő fontosságúnak bizonyult, ugyanis Duranték csupán két ponttal nyertek.

Howard 24 lepattanót szerzett


A játéknap nyitómeccsén az Orlando fogadta az ezer sebből vérző New Jersey-t, a mérkőzésen érvényesült a papírforma, a Magic 98-74-re verte a Netset. A meccs embere az a Dwight Howard volt, aki 16 pont mellett 24 lepattanót gyűjtött. Sajnálatos hír a Magic drukkereknek, hogy a csapat kezdő irányítója, Jameer Nelson nyaksérülést szenvedett, így el kellett hagynia a pályát. A mérkőzés pikantériája, hogy a meccs előtt Howard és Deron Williams állítólag együtt ebédelt, amely során az esetleges közös jövőről is szó esett…

Elszenvedte idénybeli első vereségét a San Antonio, akik Houstonban egyoldalú mérkőzésen húsz ponttal kaptak ki. A hazaiak legjobbja Kevin Martin volt, aki 25 pontot szorgoskodott össze. A Spurs centere, DeJuan Blair dupla-duplát ért el, 22 pont mellé 12 lepattanót gyűjtött. Manu Ginobili, a Spurs játékosa így értékelte a vereséget: „Az első két mérkőzésen kiemelkedően jók voltunk, most pedig nem tudtunk megfelelni az elvárásoknak. Kivégeztek minket, néha pedig be kell látni, hogy okosabb dolog úszni hagyni a mérkőzést.”

A nap egyik főmérkőzése a már említett Oklahoma-Dallas összecsapás volt. A várakozásoknak megfelelően fordulatos meccset láthattak a szurkolók, 46 másodperccel a vége előtt még öt ponttal vezetett a Thunder, majd egy gyors Terry tripla után Ibaka mindkét büntetőjét elhibázta, ezzel megadva a lehetőséget a Mavsnek a vezetés megszerzésére, ami a mérkőzés vége előtt 1.4 másodperccel Vince Carter triplájával sikerült is, de Kevin Durant dudaszó pillanatában elengedett gyönyörű triplájával 104-102 lett a végeredmény. A mérkőzés legfurcsább jelenete a már említett Haywood „önkosár” volt, íme:


A játéknap másik nyugati rangadóján két veretlen csapat, a Portland és a Denver lépett pályára. A Blazers kiváló második félidejének köszönhetően legyőzte a Nuggets-et. A hazaiak legjobbja Wesley Matthews volt 25 ponttal, de a cserepadról beálló Jamal Crawford is eljutott 22 egységig. A denveriek legjobbja ma is Ty Lawson volt, ő 25 pontot szerzett.
Jamal Crawford így nyilatkozott a mérkőzés után: „Gerald Wallace és LaMarcus Aldridge vitt minket az elmúlt napokban, ma pedig lehetőséget adtunk nekik egy kis szünetre.”

A szezont felemásan indító Chicago Bulls együttese hajnalban Sacramentóba látogatott, ahol könnyed 108-98-as győzelmet arattak Tom Thibodeau fiai. A Bulls legjobbja a tavalyi MVP Derrick Rose volt, aki 19 pontot szerzett. A fiatal Kingsnél Marcus Thornton és Tyreke Evans összesen 39 pontot hozott össze, de fontos megemlíteni a csapat fiatal újoncát, Jimmer Fredette-et is, aki 14 egységig jutott a mérkőzésen.

A játéknap zárómérkőzése a Lakers-Knicks rangadó volt, ahol Bryanték a gyenge kezdés ellenére 99-82-re megverték Stoudemire-ékat. Az öt napon belül negyedik meccsét játszó Lakers legjobbja ezúttal is Kobe Bryant volt, aki 28 pontot szerzett, de fontos még kiemelni Pau Gasolt is, ő 16 pontig jutott.

 

NBA
5. játéknap
Orlando-New Jersey 94-78
Houston-San Antonio 105-85
Oklahoma-Dallas 104-102
Portland-Denver 111-102
Sacramento-Chicago 98-108
LA Lakers-New York 99-82