Premier League előzetes

Andy Carroll lesz a középpontban a Newcastle liverpooli vendégjátékán

A Premier League 19. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a szezont remekül kezdő, de az utóbbi hetekben vergődő Newcastle a szintén botladozó Liverpoolhoz látogat. Luis Suárez eltiltása miatt várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet Andy Carroll, aki januárban a Vörösök rekordösszegért igazoltak le a Szarkáktól.

Andy Carrollra különösen nagy figyelem hárul majd

Liverpool - Newcastle 20.45
Tv: Digisport
hatharom-tipp:1
A 22 esztendős, válogatott támadó volt az elmúlt napok egyik slágere az angol sajtóban. Andy Carrollt januárban 35 millió fontért igazolta le a Liverpool a Newcastle-től, a csatár azóta 28 mérkőzésen mindössze öt gólt szerzett a Vörösök mezében. Kenny Dalglish menedzser (sokadszorra) megvédte Carrollt, szerint a legnagyobb problémát a média fokozódó nyomása okozza. A menedzser szerint a támadó döntésén is múlik, játszik-e nevelőegyesülete ellen, de mivel az első számú gólfelelős, Luis Sárez eltiltott (a szurkolókkal szembeni tiszteletlen magatartása miatt), várhatóan Craig Bellamy, esetleg a mostanában mellőzött Dirk Kuyt éktársakánt ott lehet a gyepen Carroll.

Bár Dalglish szerint a lehető legóvatosabban szeretnének eljárni Steven Gerrarddal, elkerülni az estleges túl korai terhelés miatt sérülést, a szurkolók bíznak abban, hogy a csapatkapitány nem csak csere lesz, már csak azért sem, mert karrierje során már hatszor volt eredményes a Szarkák ellen.
Alan Pardew ismét számolhat az eltiltását letöltött Danny Guthrie-vel, a felfüggesztés, de Steven Taylor, Sylvain Marveaux és Peter Lovenkrands még nem épült fel.

A Vörösök legutóbbi hat hazai mérkőzésüket megnyerték a Newcastle ellen, amely utoljára 2004-ben tudott pontot szerezni az Anfielden, győzni pedig 1994-ben. Most minkét csapatnak égető szüksége lenne a három pontra, a Liverpool a Wigan és a Blackburn ellen is szégyenszemre ikszelt, a vendégek hétfőn a Bolton elleni sikerrel hat forduló óta tartó nyeretlenségi szériát szakítottak meg, az év eleji menetelés követő harmadik helyről a hetedikre csúsztak.