Bajnokok Ligája

Doppingolt a Barcelona és a Milan ellenfelének védője?

  • MTI-hatharom.hu
megosztom

Pozitív lett a doppingtesztje a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően David Bystronnak, a cseh Viktoria Plzen labdarúgójának.

David Bystron, a Viktoria Plzen játékosa csapata egyik mérkőzésén

A cseh bajnok 1-0-ás győzelmével ezen a mérkőzésen harcolta ki, hogy a címvédő spanyol FC Barcelona, valamint az olasz AC Milan mögött a fehérorosz csapatot megelőzve a csoport harmadik helyén végzett, így az Európa Ligában folytatja szereplését. Bystron egyébként a Milan elleni, utolsó fordulóbeli mérkőzésen gólt is szerzett, így tevékenyen hozzájárult csapata pontszerzéséhez a 2-2-vel véget ért meccsen.

A cseh klubnál ugyanakkor egyelőre nem fogadták el az első teszt eredményét - azt gyanítják, hogy a fehérorosz laboratóriumban manipulálták a mintát -, és kérték a B-próba elvégzését.

"Ezt az UEFA laboratóriumában végzik el január első felében. A játékos addig nem is nyilatkozik az ügyben" - mondta Pavel Pillar, a Plzen szóvivője.

Bystront Csehországban problémamentes játékosként tartják számon, ezért általános megdöbbenés fogadta a hírt. "David személyiségéből és elismertségéből kiindulva nincs okunk kételkedni az ártatlanságában. Ráadásul a minszki teszt előtt két hónappal az UEFA illetékesei a csapatunknál jártak, és az akkori vizsgálatok semmit nem mutattak ki" - nyilatkozta Adolf Sadek, a klub elnöke.

A Plzen közleménye szerint büntetést pozitív B-próba esetén is csak a játékos kap, a klub eredményeit és Európa Liga-szereplését nem befolyásolja az ügy.

megosztom