Premier League

A Liverpool és az Everton szurkolói futballnegyedet terveznek stadionjaik közé

Átalakítanák az Anfield Road és a Goodison Park környékét a Liverpool FC és az Everton FC szurkolói, a drukkereket minden tekintetben kiszolgáló futballnegyedet hoznának létre a két stadion között.

A két liverpooli együttes stadionjai alig másfél kilométerre vannak egymástól, köztük pedig a Stanley Park és néhány házsor található. A környék nem számít a város legelőkelőbb részei közé, emiatt a két csapat szurkolói csoportjai egy futballnegyed terveit mutatták be Liverpool vezetőinek.

Madártávlati kép az Anfield Road és a Goodison Park, a Liverpool FC és az Everton FC stadionjairól

"Az Anfield és a Goodison Park környéke az ország leglehangolóbbjai közé tartozik, miközben az itt élő közösségekre a lelkesedés, a kitartás, az erős vállalkozói szellem és a melegség jellemző. Közös feladatunk biztosítani, hogy ezek a közösségek hasznot húzhassanak a stadionok közelségéből és a két klub ismertségéből és elismertségéből" - kezdődik a kezdeményező csoportok közös nyilatkozata.

A fentiek szellemében építeni szeretnének egy mindkét klub büszkeségeinek otthont adó múzeumot és egy szurkolói zónát, ami a mérkőzésnapokon kiszolgálná a drukkereket, és más sportos tevékenységeknek is helyt adna. A terveiket igyekeztek összehangolni a városvezetők Észak-Liverpool megújítására vonatkozó területfejlesztési stratégiájával, így abban bíznak, hogy elfogadják azokat.